2 min. čitanja

Legende otoka Mljeta

Legende otoka Mljeta
Foto: NP Mljet

MLJET – U srijedu i četvrtak, 8. i 9. rujna održana je dvodnevna manifestacija Legende otoka Mljeta u sklopu koje su stanovnici i posjetitelji otoka Mljeta mogli naučiti više o bogatoj povijesnoj baštini Mljeta.

Događanja su podijeljena u dva dijela. U srijedu, 8. rujna od 17.30. do 19.30 u Uvali Sutmiholjskoj održana je kratka predstava s nimfom Kalipsom i grčkim junakom Odisejem u glavnim ulogama. U četvrtak 9. rujna u Polačama od 10 do 12 h posjetitelji su imali priliku upoznati ilirsku kraljicu Teutu i oličenje Mljeta – Melitu dok je na otoku Sv. Marija u 20h održana predstava „Povijesne niti Ogigije“ nakon čega su posjetitelji mogli uživati u zakusci i glazbi uživo.

Foto: NP Mljet

Kroz dva dana su oživjeli duhovi nekadašnjih stanovnika Mljeta kao što su nimfa Kalipso, Odisej, morske sile, Iliri i gusari, sv. Pavao, moćna kraljica Teuta, furešti i još poneki posjetitelj iz prošlosti..

Dvodnevno druženje mitskih likova, stanovnika i posjetitelja održano je u sklopu projekta Unaprjeđenje sustava održivog upravljanja, turističke valorizacije i interpretacije prirodne baštine na području NP Mljet – MLJET – ODISE(J)A MEDITERRANEA, kojeg su sufinancirali Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Foto: NP Mljet

Projekt za cilj ima optimizirati posjećivanje Nacionalnog parka, podići svijest o prirodnim i kulturnim vrijednostima zaštićenog područja te doprinijeti ekonomskoj dobrobiti lokalne zajednice i održivom razvoju otoka Mljeta kroz unaprjeđenje sustava posjećivanja, posjetiteljske infrastrukture i edukacijskih programa u NP Mljet.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.