Na otoku Šipanu usuglašena trasa buduće kanalizacijske mreže

Foto: Grad Dubrovnik / Ilustracija

ŠIPAN – Na zboru građana naselja Šipanska luka glavna tema protekle subote bila je izgradnja sustava kanalizacijske mreže ovog naselja na otoku Šipanu.

– Na Lopudu je u tijeku izgradnja sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, a za kanalizacijsku mrežu naselja Suđurađ ishodovali smo građevinsku dozvolu. Na redu je i Šipanska Luka i kao kod svih ostalih investicija kojima rukovode Vodovod i Grad Dubrovnik želimo uvažiti želje većine mještana te poslušati sve one dobre i konkretne prijedloge. Kanalizacijska mreža je ključna za turistički i svekoliki razvoj mjesta i jamac je čistog mora što nam je svima cilj – poručio je uvodno gradonačelnik Dubrovnika, Mato Franković, dok su predstavnici Vodovoda, kao investitora uz Hrvatske vode, odgovarali na sva pitanja mještana.

U konačnici je na zboru građana usuglašena trasa buduće kanalizacijske mreže, a dubrovački je gradonačelnik zahvalio otočanima na izrazito konstruktivnom dijalogu. Najavio je provođenje ciljanih izmjena Urbanističkog plana uređenja Šipanska Luka.

Izmjene UPU-a pratit će dorada dokumentacije te u konačnici ishođenje građevinske dozvole koja se prema planu očekuje u 2022. godini, kada bi trebalo početi i radovi na izgradnji kanalizacijske mreže Suđurđa.

D.G.