1 min. čitanja

Premijera Oceanmana u Hrvatskoj, u Starom Gradu na Hvaru, kolijevci hrvatskog daljinskog plivanja

Premijera Oceanmana u Hrvatskoj, u Starom Gradu na Hvaru, kolijevci hrvatskog daljinskog plivanja
Foto: Oceanman/Facebook

STARI GRAD – U kolijevci hrvatskog daljinskog plivanja, Starom Gradu na otoku Hvaru, dolazeće subote 18. rujna organizira se premijerno Oceanman natjecanje u Hrvatskoj.

Oceanman je najpopularnija i najmasovnija međunarodna serija natjecanja u plivanju na otvorenim vodama koja danas postoji u svijetu. To je registrirani brend u vlasništvu tvrtke Oceanman Open Water SL iz Alicantea i isti, kao i Ironman u triatlonu, funkcionira po principu franšize. Projekt je započeo 2015. i u sustavu Oceanmana 2021. predviđena su 22 natjecanja na svih 5 kontinenata.

Foto: Oceanman/Facebook

Ovo je prvi put u povijesti da se jedno natjecanje iz Oceanman svjetske serije održava u Hrvatskoj. Natjecanje će se održati u tri discipline sa startom i ciljem na Novoj rivi.

Prva je utrka  Oceanman na 10 km sa startom u 8 sati, druga na 5 km, nazvana Half Oceanman, starta u 8:45, a treća Sprint Oceanman pliva se na stazi dugoj 2 km, i starta u 13 sati.

Foto: Oceanman/Facebook

Za sada je prijavljeno više od 170 sudionika iz 23 zemlje, a najuspješniji u svakoj dobnoj skupini stječu pravo nastupa na finalnoj utrci Oceanman World Championship koja će se održati 3. i 4. prosinca u egipatskom Soma Bayu.

Organizator ovog natjecanja je Sportska udruga Faros Sport zajedno sa Turističkom zajednicom Grada Staroga Grada i uz podršku Grada Starog Grada i HURIN-a, a generalni sponzor manifestacije je HEP!

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.