2 min. čitanja

ZATVORENE PRIJAVE Na ovogodišnji Rijeka Boat Show stiže najveći broj izlagača

ZATVORENE PRIJAVE Na ovogodišnji Rijeka Boat Show stiže najveći broj izlagača
Foto: RBS

RIJEKA – Tko je zakupio svoje izlagačko mjesto, zakupio je. Na ovogodišnji najstariji sajam nautike u Hrvatskoj stiže maksimalan broj izlagača, koji će od 24. do 26. rujna svim ljubiteljima nautike pokazati najnovije što ovaj sektor nudi.

36. po redu sajam nautike Rijeka Boat Show ove se godine održava pod svojim službenim motom Grad je luka, luka je grad. Sajam je nasljednik popularne Nautice koja se u Rijeci održavala još od 1984. godine kao najstarija smotra djelatnosti male brodogradnje, plovila i pratećih sadržaja u bivšoj državi. 2013. sajam je preimenovan u Rijeka Nautic Show, a 2019. godine nova organizacija redizajnirala je naziv i modernizirala cijeli koncept sajma prema najnovijim standardima te se od tada ova nautička “tradicionalka”održava pod nazivom – Rijeka Boat Show.

Foto: RBS

Na Gatu Karoline Riječke od 24. do 26. rujna posjetiteljima će se prezentirati niz izlagača među kojima su i popularni brendovi iz svijeta nautike, hrvatske male brodogradnje i proizvođača prateće opreme.

Najveći broj sudionika za 2021. godinu dijelom proizlazi i zbog novih pristupa organizatora Rijeka
Boat Showa koji su u samo tri, od čega dvije Covid godine, uspjeli sajam pretvoriti u ključnu destinaciju izlagača i posjetitelja koji Rijeku doživljavaju kao još jednu vrijednu nautičku lokaciju u Hrvatskoj. Tu je i snažna povijesna, gotovo mistična povezanost riječkog kraja s morem i zanimanjima od mora koja se danas odražava upravo i kroz pojačani razvoj nautičkog turizma.

Isti vikend kada se održava Rijeka Boat Show, održat će se i srodan, gotovo bratski, 9. po redu, maritimni festival Fiumare – Kvarnerski festival mora i pomorske tradicije, čiji dio programa će se odvijati na istom prostoru kao Rijeka Boat Show.

Fiumare će se održati od 22. do 29. rujna na različitim lokacijamam, na kojima će posjetitelji moći uživati u izložbama drvenih barki, tradicijskoj regati, uprizorenjima jedne od povijesno najbogatijih sekvenci grada na Rječini – “Karolina spašava Rijeku”, biti će tu niz radionica vezivanja čvorova ili izrađivanja konopa, nautičkih radionica, organizirane potrage za skrivenim blagom, Eko – etno sajam itd.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.