3 min. čitanja

Zbog “Dobar dan, gospodine Njonjo”, Hvaranina maltretirala policija

Zbog “Dobar dan, gospodine Njonjo”, Hvaranina maltretirala policija
Foto: Wikimedia / Facebook

Ja sam samo rekao: Dobar dan, gospodine Njonjo. Ništa više nisam uspio izgovoriti. Jandroković je odmah počeo vikati, a kasnije me policija pozvala na obavijesni razgovor, kaže  Toni Beroš, turistički radnik iz Starigrada na Hvaru, koji je Novom listu ispričao što se to točno dogodilo 5. kolovoza.

Jandroković je tvrdio da je on štićena osoba i da nikoga nije prijavio za prijetnju, a to je gospodina o kojem je riječ ponukalo da javno istupi.

– Jandroković ne govori istinu. Nije valjda da službe prisluškuju njegove privatne razgovore i da me temeljem toga policija zvala na obavijesni razgovor. Ne znam kako bi policija doznala da smo nas dvojica razgovarali da im Jandroković nije to rekao – rekao je.

“Rekao sam ‘dobar dan, gospodine Njonjo’. Počeo je vikati i opsovao mi je majku”

Za sve što nam je kazao o toj njegovoj komunikaciji s predsjednikom sabora, kaže, ima svjedoke koji su se u tom trenutku nalazili u njegovom društvu.

– Ovako je to bilo, ja sam Jandrokovića nazvao kako bih mu čestitao Dan pobjede i on mi se isprva nije javio. Na tome bi i ostalo da on, jer je imao zabilježen moj propušteni poziv, mene nije naknadno nazvao. Ja sam samo rekao: ‘Dobar dan, gospodine Njonjo.’ Ništa više nisam uspio izgovoriti. Jandroković je odmah počeo vikati: ‘Nabijem te na k., idiote, majmune…’ Opsovao mi je majku, totalno me izvrijeđao i zatim prekinuo razgovor – govori Hvaranin.

“Par sat kasnije dobio sam poziv od policije, a ujutro je došao inspektor iz Jelse”

– Svega nekoliko sati kasnije policajci su mi uručili poziv da moram sutradan ujutro doći u njihovu postaju. Zamislite, rekli su mi da me jedna starija gospođa iz Zagreba prijavila zbog prijetnje. Mislio sam si ja, kojoj sam to ženi iz Zagreba prijetio. Ništa nisam razumio. Jandrokovića uopće nisu spominjali. Odbio sam ići na policiju jer sam za to jutro već imao organiziran jedan izlet. Znate, ja sam i skiper. Onda mi je ujutro osobno stigao policijski inspektor iz Jelse i s njima sam u autu obavio službeni razgovor. U ne više od dvije minute ispričao sam mu sve što je bilo između mene i Jandrokovića. On me pitao je li to zaista istina i od tada me policija više nije kontaktirala – ispričao je.

“Nisam blesav da idem prijetiti predsjedniku sabora”

– U pozivu za obavijesni razgovor piše da je u vezi članka 139. Kaznenog zakona koji se odnosi na prijetnju. Ako netko prijeti predsjedniku sabora, policija ga mora ispitati i to razumijem. Ali ja Jandrokoviću nisam prijetio. Pa nisam blesav da sa svojeg mobitela idem prijetiti predsjedniku sabora – ustvrdio je Hvaranin.

– Jesam mu rekao Njonjo, ali tako ga zovu po svim portalima, a i predsjednik Milanović i nisam mislio da je Jandrokoviću to neki veliki problem. Uključio sam speakerphone na mobitelu i imam tri svjedoka, od kojih je policija s jednim razgovarala i on je potvrdio sve što sam im ja rekao. Znači da je netko policiji lagao da sam prijetio Jandrokoviću – zaključuje Hvaranin.

Jadranka Sloković: Mislim da je jasno da je Jandroković tražio da se to pokrene

Odvjetnica Jadranka Sloković uvjerena je da, ako je točno sve što Hvaranin govori, u tom slučaju nije bilo prijetnje predsjedniku sabora.

– Naravno da nije prijetnja ako je netko Jandrokoviću rekao Njonjo. To svakako nije smio biti razlog za postupanje policije. Izvan pameti je da se policija uključila u to. Za mene je ovo zlouporaba položaja, odnosno državnog aparata. Da Jandroković to nije prijavio, policija ne bi nikako mogla znati za taj telefonski razgovor, to je nemoguće. Mislim da je jasno da je Jandroković tražio da se to pokrene. Što se tiče uvrede, toliko se već proširilo da se Jandrokovića naziva Njonjo i ne može se onda selektivno postupati samo prema nekima. Razumijem da Jandrokoviću to smeta, ali to je njegova stvar, za privatnu tužbu, a ne da se policija time bavi – rekla je Jadranka Sloković za Novi list.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Jandroković skočio na glavu kao u Baywatchu: “Ovako skače i proračun”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.