1 min. čitanja

Policija objavila detalje tragedije; Slovački biciklisti poginuli jer je Nijemac s BMW-om prešao u suprotnu traku

Policija objavila detalje tragedije; Slovački biciklisti poginuli jer je Nijemac s BMW-om prešao u suprotnu traku
Foto: DNŽ

TRIBUNJ – U prometnoj nesreći koja se jučer oko 11,00 sati dogodila na lokalnoj cesti Tribunj-Ivinje, smrtno su stradale dvije osobe, biciklisti, slovački državljani. Policija je danas objavila detalje te tragedije.

Do prometne nesreće je došlo kada 69-godišnji njemački državljanin, upravljajući osobnim automobilom BMW njemačkih registarskih oznaka, krećući se lokalnom cestom od Tribunja prema Ivinju, nije prilagodio brzinu kretanja automobila osobinama i stanju ceste (nepregledan zavoj ulijevo, kolnik mokar od kiše koja je padala u trenutku prometne nesreće) te gustoći prometa, uslijed čega gubi nadzor nad upravljačem i u zanošenju prelazi na prometnu traku namijenjenu za vozila iz suprotnoga smjera.

Zbog izgubljenog nadzora udara u nadolazeći bicikl na električni pogon CTM kojim je upravljao 69-godišnji slovački državljanin od kojeg udara se automobil odbio u obližnji suhozid i zatim u rotiranju udara drugi nadolazeći bicikl na električni pogon CTM kojim je upravljala 71-godišnja slovačka državljanka.

Od siline udara oboje biciklista su pali na tlo dok je automobil nakon udara u drugi bicikl ponovno udario u isti suhozid gdje se i zaustavio. Ozlijeđeni biciklisti su prevezeni u Opću bolnicu Šibenik gdje im je pružana liječnička pomoć, ali zbog težine zadobivenih ozljeda su preminuli.

Vozač BMW-a je, zbog izazivanja prometne nesreće, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetniku u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

POGINULA DVA BICIKLISTA Teška prometna nesreća na cesti između Tribunja i Tisnog
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.