2 min. čitanja

RAB ISLAND TRAIL Na Rajskoj plaži u Loparu 500 trkača iz šest zemalja

RAB ISLAND TRAIL Na Rajskoj plaži u Loparu 500 trkača iz šest zemalja
Foto: TZ Lopar / Facebook

LOPAR – U sklopu hrvatske Treking lige, sa startom i ciljem na jednoj od najposjećenijih turističkih lokacija na Rabu, održano je jubilarno 15. izdanje Rab Island Traila.

Utrka je ove godine okupila gotovo 500 trkača iz šest zemalja, a odvijala se na tri trase.

Prvu trasu Challenger dugu 23 kilometara najbrže se istrčali Sanja Imamagić u ženskoj konkurenciji i Hrvoje Grgić u muškoj konkurenciji.

Na drugoj trasi Active od 13 kilometara najbrži su bili Marta Grubić i Dinko Solić, dok su na trećoj trasi Light na šest kilometara pobjedu odnijeli Ella Dolenčić i Ivan Vid Glavan.

Rab Island Trail jedna je od najdugovječnijih i najatraktivnijih otočnih trail&treking utrka.

U desetljeće i pol koliko se održava, Rab Island Trail postao je nezaobilazan jesenski event za sve outdoor rekreativce, u kojemu rado sudjeluju trkači svih generacija.

Foto: TZ Lopar / Facebook

Utrkom Rab Island Trail završeno je četvrto kolo hrvatske Treking lige, koja se uskoro seli na Pag (2. 10.) i Krk (16. 10.), gdje se nastavlja jesenska trail i treking pustolovina.

– Na 15. izdanju najdugovječnije trail&treking utrke nastupili su sudionici iz ukupno šest zemalja koji su se natjecali u dužinskim kategorijama od šest, 13 i 23 kilometara. Staze Rab Island Traila prolazile se egzotičnim stazama i pejzažima poluotoka Lopara i grebena Kamenjaka, što je ovu utrku učinilo još atraktivnijom u odnosu na druge lokacije na kojima se trči hrvatska Treking liga. Stoga ne čudi da je upravo Rab Island Trail dobio nagradu za najljepšu stazu u Hrvatskoj i to po izboru magazina People Outdoors, rekao je Šimun Cimerman, glavni organizator Treking lige.

Mnogi sudionici ovog sjajnog događanja sportski vikend na Rabu završili su izletom na Goli otok i tako iskoristili priliku da, uz Lopar i otok Rab, pobliže upoznaju i okolne otoke.

Većina ih poručuje da će se zasigurno vratiti jer uz prirodne ljepote, ovaj kraj ima i druge zanimljive lokacije i sadržaje, kao što su Geopark Rab, Rab Arachaelogical Traces, različiti sportski tereni i outdoor fitness.

– Sama činjenica da je ovo već 15. izdanje Rab Island Traila dovoljno govori o tome da su se Lopar i otok Rab već davno opredjelili za outdoor turizam. U tih 15-ak godina zaista se puno radilo pa je tako trenutno na Rabu preko stotinu kilometara pješačkih i biciklističkih staza koje se prostiru po jedinstvenom krajoliku i koje garantiraju nezaboravan doživljaj. Kvalitetna sportska natjecanja poput Rab Island Traila najbolja su promocija otočnih prirodnih ljepota i izvrsna prilika za produljenje turističke sezone na otoku – poručuje direktor Turističke zajednice općine Lopar Marin Mušćo.

Iz Turističke zajednice navode da se u Loparu trenutno odmara oko 3.000 turista, a prije nekoliko dana premašili su 600.000 ostvarenih turističkih noćenja u 2021.

Turistički rezultati za dosadašnji dio godine su oko 40% bolji nego li u istom razdoblju prošlo godine. To je za nas sjajan uspjeh i rezultat dugogodišnjeg rada i angažmana svih turističkih djelatnika u Loparu, zaključuju iz TZ-a općine Lopar.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.