Skupina Classic s ciljem kraj Mrduje na Festivalu jedrenja u Splitu

Foto: JK Labud

SPLIT – Za sva plovila čije maritimne sposobnosti u kombinaciji s godinama gradnje otežavaju mogućnost da u regatnom vremenu stignu do otočića Mrduje i natrag, oformljena je i jedinstvena grupa Classic.  

Posebnost svih prijavljenih u ovoj skupini je, što je njihov cilj na otočiću Mrduji i jedreno vrijeme će im se pisati kao konačno, ali samo za prijavu u toj skupini, koja isključuje preklapanje i mogućnost vrednovanja u skupinama po dužini plovila.

– Želja nam je da vlasnici i ovakvih plovila od kojih su mnoga od njih i dio naše jedriličarske tradicije, isplove na 90. Mrdujsku regatu, uživaju u natjecateljskom jedrenju, ali i da na vrijeme stignu na feštu na platou Jedriličarskog kluba Labud, te uživaju u glazbi, druženju i spizi koja se organizira za sve posade u regati – poručuju organizatori.

Prijave se već sada mogu vršiti on-line putem. Start za sve sudionike 90. Mrdujske regate – Festivala jedrenja u Splitu je 02.listopada 2021. u 11 sati, a rezervni dan je nedjelja, 03.listopada 2021.

Maja Duplančić