2 min. čitanja

Vikend akcija u Bibinjama tijekom europskog tjedna sporta

Vikend akcija u Bibinjama tijekom europskog tjedna sporta
Foto: TZ Bibinje

BIBINJE – U subotu i nedjelju (25. i 26. rujna) u Bibinjama će se, u sklopu Europskog tjedna sporta, u organizaciji udruge Aktivno Bibinje održati Vikend akcija. Riječ je o svojevrsnoj pozivnici na uključivanje u aktivni način brige o zdravlju kroz sport te pravilnu i zdravu prehranu.

Program započinje u subotu u 9 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana zajedničkim treningom i vježbanjem sportaša i mještana. Za sve sudionike treninga osigurane su pokloni, oprema i piće. Zajedničko vježbanje završit će plank challengeom. Pobjednika ovog izazova očekuje posebna nagrada. Istom prigodom predstavit će se bibinjski sportski klubovi. Uz pokazne vježbe i razgovore trenera sa zainteresiranim budućim sportašima u ovom dijelu programa održat će se i nagradno natjecanje u nogometnim i košarkaškim vještinama.

Poslijepodne je rezervirano za predavanja stručnjaka iz područja kineziologije i nutricionizma u zgradi Općine Bibinje.

Grgur Kovačić će u 17 sati održati predavanje s temom Križobolja – bolest suvremenog doba. Od 17:45 Tihana Pašalić će govoriti o prehrani djece u sportu, a od 18:30 Veronika Vlašić o prehrani žena rekreativki.

Domagoj Lisica
Grgur Kovačić

Prvi dan zatvara tvrtka Fortis Labor koja će u 19:15 sati predstaviti SOM Sport web aplikaciju za digitalno vođenje sportskih klubova. Ova aplikacija omogućuje digitalnu bazu svih sportaša i članova, evidenciju dolazaka na treninge, slanje članarina sa QR i 2D kodom, kreiranje putnih naloga i mnoge druge opcije koje su potrebne jednom sportskom klubom.

U jutarnjem dijelu nedjeljnog programa Vikend akcije na Trgu Franje Tuđmana održat će se Zdravi doručak na kojem će bibinjski ugostitelji i kuhari predstaviti svoje prijedloge za zdravi doručak. Slijede degustacija i stručni komentari nutricionistica Antonele Režan i Veronike Vlašić o nutritivnim vrijednost pripremljenih obroka. Stručnjakinje će istom prigodom odgovarati na pitanja mještana vezana za prehranu. Bibinjci i gosti Bibinja moći će obaviti i mjerenje na Tanita vagi te dobiti informaciju o tjelesnoj masi i udjelu masnog tkiva u organizmu uz komentar i savjet nutricionistica.

Luka Bashota
Luka Fuzul

I u nedjelju drugi dio dana u zgradi Općine Bibinje donosi seriju predavanja koju u 17 sati otvara Domagoj Lisica s temom Mitovi u sportu. Od 17:45 Luka Bashota će govoriti o suplementima u prehrani i sportu. Posljednje predavanje na rasporedu je u 18:15 sati, a održat će ga Luka Fuzul na temu Kondicijska priprema djece i mladih u sportu.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.