2 min. čitanja

Otvoren Rijeka Boat Show, najstariji sajam nautike u Hrvatskoj

Otvoren Rijeka Boat Show, najstariji sajam nautike u Hrvatskoj
Foto: Rijeka Boat Show

RIJEKA – Gat Karoline Riječke danas je osvanuo u novom ruhu – starinske barke, brodice, učenici Pomorske škole Bakar, riječki kapetani, brojni izlagači i mnogi uzvanici obilježili su svečano otvorenje najstarijeg sajma nautike u Hrvatskoj – Rijeka Boat Showa, i Kvarnerskog festivala “Fiumare”.

Organizatori najavljuju nezaboravno pomorsko-nautičko iskustvo za sve posjetitelje koji u naredna tri dana dođu na Gat Karoline Riječke, gdje ih očekuju brojna događanja. Ali i najveći broj izlagača.

Foto: Fiumare obnovljene barke/ Rijeka Boat Show

Obje manifestacije otvorio je riječki gradonačelnik Marko Filipović koji se nada da će i iduće godine broj izlagača na Rijeka Boat Showu premašiti sva očekivanja. Uvjeren je da će posjetitelji uživati i u festivalu Fiumare koji, kaže, svjedoči o velikoj povezanosti Rijeke s morem i pomorstvom.

Riječki gradonačelnik podsjetio je i na projekt izgradnje Porto Baroša koji je prepoznat od strane najvećeg svjetskog proizvođača megajahti, njemačkog Lurssena, a koji će zajedno s ACI-jem Hrvatska kroz nekoliko godina zauvijek promijeniti sliku Rijeke s mora.

– Bez izlagača ovog sajma ne bi niti bilo. Njihovo povjerenje je najvažnije – kazao je na svečanom otvorenju direktor Rijeka Boat Showa Ivan Črnjarić, ne krijući zadovoljstvo činjenicom da su izlagači ove godine doslovce razgrabili karte za svoj ulazak na najstariji sajam nautike u Hrvatskoj.

Koliko su sajmovi nautike poput ovoga bitni za hrvatski turizam i promociju općenito govori i podatak da nautički turizam u prošloj, pandemijskoj godini, nije osjetio pad već rast. A manifestacije poput festivala Fiumare, koji se ove godine slučajno poklopio s Rijeka Boat Showom, dodatno valoriziraju pomorsku baštinu te obogaćuju turističku ponudu Primorsko-goranske županije.

Detaljan program i informacije o izlagačima možete pronaći na službenoj Facebook stranici Rijeka Boat Showa.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.