1 min. čitanja

JEDNOSTAVNI DOMAĆI RECEPTI Dagnje s gradela

JEDNOSTAVNI DOMAĆI RECEPTI Dagnje s gradela
Foto: Marijan Zujić

Delicija koju mnogi od vas nikad nisu provali, a moji su prijatelji njima bili oduševljeni. Jedu se odmah s gradela bez serviranja.

Jednostavno i brzo jelo za uživanje, dok se izgori vatra, dagnje su već spremne i posložene na gradelama. Za piće treba ohladiti bijelo vino i mineralnu.

Foto: Marijan Zujić

Priprema:

Dagnje se otvore nožićem te se meso prebaci iz jedne u drugu polovinu školjke.

Sitno isjeckani peršin, češnjak, sol, papar i maslinovo ulje, izmješaju se u staklenoj zdjelici te se po jedna mala žličica tog umaka stavi u školjku, poredati ih na gradela i peći 5 do 10 minuta, ovisno o jačini žerave.

Foto: Marijan Zujić

Iako se radi o dosta jeftinoj namirnici (oko 15kn/kg) užitak je vrhunski.

Foto: Marijan Zujić

Na slici, kockice na papiru su veličine 1x1cm da vidite kolike smo školjke nekada lovili i spremali (fotografija iz moje kolekcije školjaka).

Foto: Marijan Zujić

Marijan Zujić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.