2 min. čitanja

Sve je spremno za 19. izdanje Međunarodne regate Sveti Duje

Sve je spremno za 19. izdanje Međunarodne regate Sveti Duje
Foto: PR

SPLIT – U svečanoj atmosferi Galerije Meštrović, najavljeno je 19. izdanje Međunarodne veslačke regate Sveti Duje. Središnji događaj ovogodišnje Regate održat će se u subotu, 25. rujna, a centralna pozornica bit će splitska Riva koja će ugostiti tri veslačke utrke.

U 11:00 sati, vesla će ukrstiti legende Oxforda, Cambridgea i Splita. U 11:30 sati na rasporedu je studentska utrka Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu, a kao vrhunac u 12:00 sati, uslijedit će repriza olimpijskog finala iz Sydneyja 2000. godine, kad će na Rivi veslati zlatna i brončana olimpijska postava, odnosno osmerci Velike Britanije i Hrvatske.

Legendarni Luka Grubor koji će u subotu poslovno odijelo privremeno zamijeniti s onim veslačkim, sa zadovoljstvom je najavio Regatu:

– Poseban fokus u izdanju ove Regate bit će na utrkama na Rivi s dodatnim dvobojem Splita i Zagreba koji će obogatiti trkački program. Ali isto tako, taj datum se poklapa s 21. godišnjicom osvajanja medalje hrvatskog, a i britanskog osmerca na Olimpijskim igrama u Sydneyju 2000. godine, gdje ćemo imati svojevrsnu reprizu i revanš tog finala. Ne znam gdje na svijetu se ikad još jednom okupio hrvatski osmerac, a kamo li njihovi rivali iz Sydneyja. Također, Split je uvijek bio sastajalište vrhunskih veslača i vrhunskih akademika i profesionalaca. Dosad se to događalo na neformalnom nivou, a sad bih htjeli napraviti jedan Meet up, razgovor o tome kako sport oblikuje karijere, međusobno naučiti jedni od drugih kako bismo omogućili jedan kontinuirani prijenos znanja novim studentima i novim generacijama sportaša.

Proslavljeni splitski olimpijac Nikša Skelin, u subotu očekuje jako zanimljive dvoboje:

– Ove godine nas čeka jedna Regata koja će biti specifična jer osim utrka na Rivi, imat ćemo obilježavanje godišnjice olimpijskih medalja, zlatne Velike Britanije i brončane Hrvatske. To će biti jedan revanš, poravnavanje dugova koji uvijek među veslačima vise, iako smo mi svi prijatelji van čamca. Nadam se da će nas podržati i vrijeme i publika i da ćemo napraviti veslački spektakl.

– Riva će u subotu okupiti legende veslačkog sporta, ekipe koje su osvajale i osvajaju brojna europska i svjetska priznanja, ali prije svega ih veže neraskidiva emocija i ljubav prema veslanju, Splitu, Dalmaciji. Stoga, dođite i budite dio Regate Sveti Duje! – pozivaju organizatori ove regate.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.