Ispostava Lučke kapetanije u Pagu opet radi

Foto: Google Street View / Screenshot

PAG – Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić potvrdio je proteklog tjedna za Radio Pag kako je, nakon mnogo truda i angažmana od strane Grada Paga i drugih nadležnih institucija, opet počela raditi Ispostava Lučke kapetanije u Pagu.

– Ispostava Lučke kapetanije opet radi, na veliko zadovoljstvo i Grada i svih nas. U Ispostavu je došla djelatnica i predmeti se opet mogu rješavati u Pagu – rekao je Ante Fabijanić.

Ispostava Lučke kapetanije u Pagu bez djelatnika je bila od veljače 2020. godine. Od tada je bilo problema oko zapošljavanja novoga djelatnika. Jedno vrijeme u Ispostavu je dolazila djelatnica iz Zadra, no onda je rješavanje svih predmeta prebačeno u Senj.

U Pagu su to mnogi dočekali s velikim ogorčenjem. Naime, Grad Pag ima višestoljetnu tradiciju lučke uprave, svojim pomorskim područjem je suvereno upravljao, postojala je luka, postojala je služba bilježenja ukrcaja i iskrcaja tereta (u kuli Skrivanat), postojale su karantene za pomorce.

U novijem dobu Pag je imao Lučku kapetaniju koja je desetljećima dobro radila i s čijim su radom i domaći ljudi i turisti bili zadovoljni. Velika promjena dogodila se kada je u Pagu ukinuta Lučka kapetanija, a umjesto kapetanije je uspostavljena Lučka ispostava. Vijest o ponovnom početku rada Ispostave u Pagu mnogi su dočekali s oduševljenjem. Naime, svi kojima su potrebne usluge Lučke kapetanije, više neće morati odlaziti u Senj kako bi rješavali svoje predmete.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

PAG, BROD BEZ KAPETANA Za registrirati barku sad treba prijeći 176 km i platiti dva trajekta!