1 min. čitanja

Ispostava Lučke kapetanije u Pagu opet radi

Ispostava Lučke kapetanije u Pagu opet radi
Foto: Google Street View / Screenshot

PAG – Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić potvrdio je proteklog tjedna za Radio Pag kako je, nakon mnogo truda i angažmana od strane Grada Paga i drugih nadležnih institucija, opet počela raditi Ispostava Lučke kapetanije u Pagu.

– Ispostava Lučke kapetanije opet radi, na veliko zadovoljstvo i Grada i svih nas. U Ispostavu je došla djelatnica i predmeti se opet mogu rješavati u Pagu – rekao je Ante Fabijanić.

Ispostava Lučke kapetanije u Pagu bez djelatnika je bila od veljače 2020. godine. Od tada je bilo problema oko zapošljavanja novoga djelatnika. Jedno vrijeme u Ispostavu je dolazila djelatnica iz Zadra, no onda je rješavanje svih predmeta prebačeno u Senj.

U Pagu su to mnogi dočekali s velikim ogorčenjem. Naime, Grad Pag ima višestoljetnu tradiciju lučke uprave, svojim pomorskim područjem je suvereno upravljao, postojala je luka, postojala je služba bilježenja ukrcaja i iskrcaja tereta (u kuli Skrivanat), postojale su karantene za pomorce.

U novijem dobu Pag je imao Lučku kapetaniju koja je desetljećima dobro radila i s čijim su radom i domaći ljudi i turisti bili zadovoljni. Velika promjena dogodila se kada je u Pagu ukinuta Lučka kapetanija, a umjesto kapetanije je uspostavljena Lučka ispostava. Vijest o ponovnom početku rada Ispostave u Pagu mnogi su dočekali s oduševljenjem. Naime, svi kojima su potrebne usluge Lučke kapetanije, više neće morati odlaziti u Senj kako bi rješavali svoje predmete.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

PAG, BROD BEZ KAPETANA Za registrirati barku sad treba prijeći 176 km i platiti dva trajekta!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.