3 min. čitanja

U jakoj konkurenciji po umjerenom maestralu, odjedrena 21. Mala Mrduja

U jakoj konkurenciji po umjerenom maestralu, odjedrena 21. Mala Mrduja
Foto: JK Labud

SPLIT – Za nama je još jedna mlada regata za najmlađe kormilare, 21. Mala Mrduja- Memorijal Boris Vujnović, regata u čast legendarnog predsjednika kluba JK LABUD, Borisa Vujnovića, svima omiljenog predsjednik s nadimkom Boro Modri, koji je u dva mandata šezdesetih godina minulog stoljeća kormilario „morskim” kolektivom, a koju organiziraju njegovi sinovi Edo i Ruben.

Čak 94 jedriličara iz 12 klubova odjedrilo je, u dva od tri dana nadmetanja, 5 regata. Kao i uvijek, uvelike je odvijanje događaja ovisilo o snazi i smjeru vjetra, kojeg je bilo prva dva dana jedrenja. Kako je događaj odmicao tako je i vjetar dušio, jer prvi dan jedrenja uspjelo se odjedrit čak tri regate po umjerenom maestralu od 9-12 čvorova, drugi dan jedrenja odjedrilo se dvije regate po maestralu od 4-6 čvorova, dok trećeg dan jedrenja maestrala nije ni bilo, te se vrijeme na kopnu do proglašenja provelo u druženju, hlađenju hladnim sokovima NEKTAR NATURE, i iščekivanju izvlačenja sretnog dobitnika u kategoriji 5 najboljih optimista i optimistica, za nagradu 1 jedra optimist, od našeg dugogodišnjeg sponzora ONE SAIL d.o.o..

Foto: JK Labud
Foto: JK Labud

Kriterijska je ovo bila regata, ali i regata koju će posebno pamti optimisti kojima je ovo bila prva regata nakon škole jedrenja, ili posljednja prije ILCE, a najbolje rezultate i najbolji optimisti juga ovogodišnje 21. Male Mrduje- Memorijal Boris Vujnović su u kategorijama:

CURE UKUPNO:

(1) Chiara Radnić, JK VAL

(2) Nina Marušić, JK ZVIR

(3) Valentina Jelić, JK MORNAR

Foto: JK Labud
Foto: JK Labud

DEČKI UKUPNO

(1) Roko Čepić Zokić, JK LABUD

(2) Bepo Duplančić, JK LABUD

(3) Toma Smirčić, JK SPLIT

CURE DO 12 godina

(1) Lucija Zoe Jukić, JK USKOK

(2) Rita Kljaković Gašpić, JK SPLIT

(3) Bruna Pricivali, JK TROGIR

Foto: JK Labud

DEČKI DO 12 godina

(1) Tomas Mirčić, JK SPLIT

(2) Zoran Jakić, JK SPLIT

(3) Roko Mlinar, JK USKOK

Dok je jedro optimist sretnim  izvlačenje iz pobjedničkog peghara 90. Mrduje, osvojio B. Duplančić, JK LABUD.

Čestitamo svima na ostvarenim rezultatima i zahvaljujemo na sudjelovanju.

Hvala također našim dugogodišnjim donatorima Nautika Centar NAVA, Ultra Sailing, Astarea Yachting, Globtik Express Agency, Honda Marine, Terra Media, Adriaticon,  Aci-Highfield, koji su prepoznali važnost događaja i podržali isti putem donacija u financijskim sredstvima, opremi, operativi…

Hvala našim medijskim pokroviteljima Slobodna Dalmacija, Otvoreno more, Yachts, Radio Dalmacija, Radio Split, Radio Brač, Dalmacija danas portal, Tv Dalmacija, Hrt, Morski HR, koji su omogućili da informacije o događaju stignu do svih zainteresiranih, poručuju iz organizacije Male Mrduje.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.