OBNOVA ZADARSKE RIVE Uskoro počinju radovi na rekonstrukciji Liburnske obale

Foto: LUZD

ZADAR – Lučka uprava Zadar najavila je konferenciju za medije povodom skorašnjeg početka radova na rekonstrukciji zaobalnog dijela Liburnske obale, koji će se odvijati u sklopu projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok”

Riječ je o novoj fazi radova koji se odvijaju u sklopu projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok”. Rekonstrukcija zaobalnog dijela Liburnske obale, u duljini od 597,99 metara, obuhvatit će sljedeće bitne elemente: uređenje obale, rješavanje oborinske odvodnje, izvedbu tri nova energetska ormarića i njima pripadajuće vodovodne i elektro instalacije, piše 057.info.

Foto: LUZD

Više informacija o početku i značaju radova sutra će na Muraju, s kojeg se pruža pogled na Liburnsku obalu, obznaniti sudionici konferencije: predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar i župan Zadarske županije Božidar Longin, gradonačelnik Zadra Branko Dukić, te ravnatelj Lučke uprave Zadar Robert Škifić.

Ukupna vrijednost projekta je 67.489.388,11 kuna, od čega 56.616.917,39 kuna sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda, dok nacionalni doprinos iznosi 9.991.220,72 kuna.

Više informacija o projektu možete pronaći na službenoj web stranici.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

OBNOVA ZADARSKE RIVE Rekonstrukcija lučke infrastrukture Poluotoka, projekt za budućnost Zadra

Započeo projekt obnove Zadarske rive – projekt vrijedan 75 milijuna kuna