1 min. čitanja

SVJETSKI DAN HODANJA Izađite u šetnju i pomozite malenoj Kiari

SVJETSKI DAN HODANJA Izađite u šetnju i pomozite malenoj Kiari
Foto: Pexels/Ilustracija

Prvi vikend u listopadu tradicionalno je rezerviran za Svjetski dan hodanja. Ove godine manifestacija će se službeno obilježiti u nedjelju, 3. listopada. Diljem Hrvatske organizirane su razne aktivnosti na otvorenom, a akciji se pridružuje i Šibensko-kninska županija, koja će Svjetski dan hodanja obilježiti humanitarnom akcijom.

Hodanje je jedno od najzdravijih i potpuno besplatnih aktivnosti koje dokazano pozitivno utječu na ljudsko zdravlje. Hodanje je bila omiljena aktivnost i jednog od najvećih genijalaca koji je ikad hodao Zemljom – Nikole Tesle, koji je često govorio da mu tijekom šetnje naviru najbolje ideje.

Nažalost, zbog sjedalačkog načina života sve manje ljudi hoda, što je dugoročno pogubno za zdravlje. Stoga promocije poput Svjetskog dana hodanja imaju za cilj potaknuti ljude da se više kreću, odnosno da što više hodaju.

Promociji hodanja ovu nedjelju pridružuje se i Šibensko-kninska županija, koja je za nedjelju pripremila pravi đir po županiji – od Tisnog, Jezera, Betine, Murtera do Pirovca, Tribunja i Zlarina.

Organizatori događaja pobrinuli su se da kroz zanimljive ture različitog karaktera upoznate prirodnu i kulturnu baštinu ovog dijela županije. Osim toga, ovogodišnje izdanje ima i dodatnu humanitarnu notu jer ćete sudjelujući moći doprinijeti odlasku na liječenje u SAD djevojčice Kiare Goršić koja boluje od zloćudnog tumora na mozgu te preuzeti svoj primjerak promotivne majice s natpisom „Danas san u điru“.

Početak događaja u svakom mjestu predviđen je za 10:00 sati kada će vas na posebnim info-punktovima
u organizaciji turističkih zajednica dočekati njihovi informatori i upoznati s turama na koje se možete
uputiti, kao i o načinima na koje možete sudjelovati u prikupljanju pomoći za Kiaru.

Više informacija potražite OVDJE.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.