Foto: Boris Kačan

PREKO – Općina Preko prošlu nedjelju bila je domaćin kajak utrke u sklopu Zadar Outdoor Festivala. Atraktivan arhipelag privukao je veliki broj natjecatelja, a sve je zabilježila kamera Borisa Kačana. 

Ruta je bila izazovna, ali je zato pogled na rajski krajolik bio fenomenalan. Natjecateljska ruta vodila je kajakaše oko otočića Galevca ispred Preka, na kojem se nalaze crkvica i samostan Sv. Pavla iz 15. stoljeća.

Foto: Boris Kačan

Organizatori su oduševljeni utrkom na koju su se, kažu, prijavljivali i oni koji u životu nisu držali veslo u ruci.

Sudionici festivala kojima je draže kopno, imali su pripremljene trail staze, po prelijepim maslinicima otoka Ugljana. Trail početnici uglavnom su koristili stazu na 5 kilometara, dok se na utrci od 10 kilometara moglo naletjeti i na one koju se već debelo zašli u treću životnu dob.

Foto: Boris Kačan

Uzbudljiv sportski jesenski vikend u sklopu Zadar Outdoor Festivala slijedi i 9. listopada, kada će se održati Trail Ravni Kotari. Iz organizacije poručuju da ne morate biti profesionalni sportaš da biste sudjelovali u ovoj aktivnosti koja i jest namijenjena širokoj publici.

Dovoljna je, kažu, dobra volja i snažan duh da pokažete kako su granice zapravo samo u glavi. A sudeći po izrazima lica kajakaša s Ugljana, i ta prepreka je uspješno prekoračena.

Više informacija o festivalu i aktivnostima možete pronaći na službenoj web stranici.

K.B.