1 min. čitanja

ROVANJSKA U automobilu policija pronašla oko 148 kg trpova

ROVANJSKA U automobilu policija pronašla oko 148 kg trpova
Foto: MUP / Ilustracija

ROVANJSKA – Policijski službenici Policijske postaje Obrovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 61 godinu koji se sumnjiči za kazneno djelo protiv okoliša.

Policijski službenici Policijske postaje Obrovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 61 godinu koji se sumnjiči za kazneno djelo protiv okoliša.

Naime, u ponedjeljak 27. rujna oko 18.50 sati u Rovanjskoj, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili osobno vozilo zadarskih registarskih oznaka, s kojim je upravljao 61–godišnjak, a kojom prilikom je u automobilu pronađeno  osam plastičnih posuda u kojima se nalazilo oko 148 kilograma morskih trpova.

Zbog sumnje u nepropisnu trgovinu zaštićene vrste životinja, 61-godišnjak je uhićen te doveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Pronađeni trpovi su mu oduzeti te su zbrinuti u dogovoru s nadležnim ribarskim inspektorom, a protiv njega  podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Trgovanje divljim vrstama“.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

NESTAJU TRPOVI: Organizirani kriminalci pustoše dno Jadrana
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.