2 min. čitanja

ŠIBENIK U KADRU Izložba u prekrasnom ambijentu Tvrđave svetog Nikole 35 autora iz cijele Hrvatske

ŠIBENIK U KADRU Izložba u prekrasnom ambijentu Tvrđave svetog Nikole 35 autora iz cijele Hrvatske
Foto: Foto klub Šibenik PR

ŠIBENIK – U sklopu obilježavanja Dana grada Šibenika, u utorak, 28. rujna 2021. održano je otvorenje skupne izložbe fotografija ˝IX. Šibenik u kadru – Tvrđava sv. Nikole˝ nastale na istoimenoj tvrđavi kroz suradnju Foto kluba Šibenik i Javne ustanove Priroda Šibensko-kninske županije.

Opusom izložbe predstavljeni su radovi 35 autora iz cijele Hrvatske koji su odabirom različitih motiva, senzibiliteta i pristupa mediju fotografije vizualno interpretirali Tvrđavu sv. Nikole, ovaj jedinstveni spomenik nacionalne i svjetske kulturne baštine.

Foto: Foto klub Šibenik PR

Foto klub Šibenik već devetu godinu u kontinuitetu organizira fotografsku izložbu, ovoga puta u suradnji s Javnom ustanovom Priroda Šibensko-kninske županije, a fotografski radovi nastali su tijekom IX. manifestacije ˝Šibenik u kadru”, održane prethodno 11. rujna na Tvrđavi sv. Nikole u obliku svojevrsne foto-akcije.

Foto: Foto klub Šibenik PR
Foto: Foto klub Šibenik PR

Izložbenim postavom fotografije su koncipirane u niz diptiha povezanih motivima tvrđave u priče koje zajedno čine zanimljiv fotografski-omnibus.

Foto: Foto klub Šibenik PR

Jedinstveni prostor Tvrđave sv, Nikole kao ovogodišnja tema „Šibenika u kadru“, pokazao se ujedno i prikladnom lokacijom otvorenja izložbe na kojoj su se kratko prigodnim riječima prisutnima i medijima obratili ravnateljica Javne ustanove Priroda Šibensko-kninske županije mr.sc. Anita Babačić Ajduk, predsjednik Foto kluba Šibenik mr.sc. Željko Krnčević i kustosica izložbe Anamarija Kućan, stručna suradnica za arheologiju i kulturnu baštinu Javne ustanove Priroda Šibensko-kninske županije.

Foto: Foto klub Šibenik PR

Tvrđava sv. Nikole, kao jedinstveni spomenik kulture koji uživa najviši oblik međunarodne zaštite oduvijek je inspirativan medij ljubiteljima fotografije i umjetnosti.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

DESETLJEĆE “ŠIBENIKA U KADRU” Fotografsko gnijezdo, koje je iznjedrilo najbolje hrvatske majstore fotografije
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.