1 min. čitanja

Uklonjeno više od 10 kubika otpada nagomilanog na dnu plaže Portina u Pločama

PLOČE – Podmorje duž plaže Portina u naselju Baćina u Pločama očišćeno je zahvaljujući novoj akciji u sklopu društveno odgovornog projekta „Korak bliže prirodi“ maloprodajnog lanca Studenac.

Članovi ekološko-roniteljskog kluba Periska iz Ploča, glavni partneri akcije, i zaposlenici Studenca izronili su sredinom rujna više od 10 kubika otpada s morskog dna u čišćenju podmorja. U odličnoj, ujedno i sportskoj, atmosferi svi uključeni dali su važan doprinos u očuvanju prirodnih dobara.

Održana ekoakcija dio je projekta Korak bliže prirodi, a zahvaljujući njezinu trećem izdanju iz mora su uklonjene mnogobrojne staklene i plastične boce, automobilske gume, plastične vrećice i razne vrste drugog otpada. Ekoakciju u Pločama podržali su svojim prisustvom i Mišo Krstičević, gradonačelnik Grada Ploča te Maja Erak, direktorica Turističke zajednice Grada Ploča.

Prev 1of11 Next

Projekt Korak bliže prirodi Studenac je pokrenuo 2020. s ciljem da sa svojim zaposlenicima pomogne u očuvanju prirode. U prethodnim akcijama očišćeno je podmorje uz splitsku plažu Žnjan kao i podmorje duž rive u Biogradu na Moru. Upravo sa željom da stanovnicima i posjetiteljima jadranske obale vrate iskonski plavi Jadran, vodstvo Studenca i njegovi zaposlenici odlučni su i u nastavku provedbe projekta te mu se rado odazivaju.

Više o projektu doznajte i na službenoj stranici društveno odgovornog poslovanja Studenca.

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.