1 min. čitanja

Država prodaje dotrajali policijski brod Sveti Mihovil

Država prodaje dotrajali policijski brod Sveti Mihovil
Foto: navyworld/narod/ru / Ilustracija

Na današnjoj sjednici ministar Božinović iznio je i prijedlog da Vlada Republike Hrvatske donese Odluku o prodaji rashodovane nefinancijske imovine, odnosno policijskog plovila, te da zaduži Ministarstvo unutarnjih poslova za provedbu postupka prodaje, od koje su dobivena sredstva prihod državnog proračuna.

Naime, riječ je o policijskom plovilu P-101 „Sveti Mihovil“ za koje je Policijska uprava dubrovačko–neretvanska pokrenula postupak rashodovanja zbog neispravnosti, dotrajalosti i neisplativosti daljnjeg održavanja, dok je Odluku o rashodovanju donijelo Ministarstvo unutarnjih poslova.

Radi se o 24 metra dugom policijskom brodu P-101 Sveti Mihovil za koji je PU dubrovačko–neretvanska pokrenula postupak rashodovanja zbog neispravnosti, dotrajalosti i neisplativosti daljnjeg održavanja.

Na temelju procjene tržišne vrijednosti stalnog sudskog vještaka za plovila i pomorstvo, tržišna vrijednost policijskog plovila iznosi 2.800.000,00 kuna.

Sveti Mihovil je izgrađen 1999. godine u velolučkom brodogradilištu Greben, u Hrvatskoj, kada je plaćen gotovo 22 milijuna kuna, a služio je za nadzor morske granice i kontrolu pomorskog prometa.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.