2 min. čitanja

Održana sjednica Vijeća klubova Hrvatskog veslačkog saveza

Održana sjednica Vijeća klubova Hrvatskog veslačkog saveza
Foto: Nives Crnogaća

Hrvatsko veslačko prvenstvo nedavno održeno u Zagrebu, osim natjecateljskog dijela, imalo je i onaj službeni u vidu održavanja sjednice Vijeća Klubova (Skupštine) HVS-a kojom je predsjedavao Dražen Crnogaća u svojstvu predsjednika aktualnog saziva Vijeća.

Na sjednici su, kako to obično biva, razmatrani izvještaji gosp. Branimira Bašića predsjednika Saveza i Nadzornog odbora iz proteklog razdoblja, te su razmatrani planovi za 2022. godinu. Također, prihvaćene su izmjene i dopune Statuta, primljen je novoosnovani V.K. „Karlovac“ u pridruženo članstvo, te je donesena odluka o pridruživanju HVS-a u „Balkan Rowing Association“. Izmjenama i dopunama Statuta, osim što su precizirane pojedine odredbe, pravno se predvidjelo mogućnost donošenja provedbenih akata HVS-a održavanjem elektroničkih sjednica.

Foto: Nives Crnogaća

Pridruživanjem HVS-a u „BRA“ postigao se prioritetni cilj omogućavanja sudjelovanja mladih veslačica i veslača, uzrasta mlađih juniora i juniora, na jednom izvanredno jakom natjecanju kao što je Balkansko veslačko prvenstvo. Onima koji dolaze poput Jakova i Franka iz Šibenika, Davida i Adriana iz Pule, Dore iz Baranje, Sare iz Zadra, Lane i Lize iz Rijeke, Reine i dvojice Davida iz Zagreba, Lune iz Osijeka, Adriana i Dominika iz Tisnog, Roka iz Metkovića, Eme iz Karlovca, Ivana iz Makarske…. ova bi odluka trebala polučiti povoljne učinke u njihovu razvoju i pripremi za okršaje na europskoj i svjetskoj razini!

Foto: Nives Crnogaća

Na samom kraju sjednica je imala i svečarski karakter kada su nazočnim zastupnicima prezentirane prigodne nagrade Saveza osvajačima olimpijskih medalja i njihovim trenerima. Posebno izrađene zlatne medalje tom prilikom uručene su braći Sinković i Damiru Martinu, dok su prsten pečatnjak zaslužili treneri Nikola Bralić i Srećko Šuk. Osim imenovanih, u idućoj pogodnoj prilici, medalje će biti uručene i članovima brončanog olimpijskog osmerca iz Sydneya (Branimir Vujević, Igor Boraska, Krešimir Čuljak, Siniša i Nikša Skelin, Tomislav Smoljanović, Tihomir Franković, Igor Francetić i kormilar Silvio Petriško), a prsten će ići u ruke treneru osmerca Igoru Čulinu. Naravno, medalju će primiti i David Šain koji je na Igrama Olimpijade održanim u Londonu 2012. godine, pod vodstvom Nikole Bralića, zajedno s braćom Sinković i Damirom Martinom, osvojio srebrnu medalju. Prsten pečatnjak kao posebno priznanje za višedesetljetni rad na prikupljanju građe iz povijesti veslanja u Hrvatskoj zaslužio je i gosp. Rudi Starić.

Sjednicu je zaključio predsjednik Vijeća zahvalivši svima koji su doprinijeli da CRO-veslanje (p)ostane ono što jeste – jedan od najuspješnijih olimpijskih sportova u Hrvatskoj!

D.C.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.