2 min. čitanja

Sutra počinje “Mjesec hrvatskog turizma” – Cijene usluga i doživljaja u cijeloj zemlji najmanje 35 % povoljnije

Sutra počinje “Mjesec hrvatskog turizma” – Cijene usluga i doživljaja u cijeloj zemlji najmanje 35 % povoljnije
Foto: HTZ

Sutra kreće akcija „Mjesec hrvatskog turizma“, projekt Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice u sklopu kojeg će brojne turističke usluge i doživljaji biti dostupni po minimalno 35 posto povoljnijim cijenama. Tako će svi hrvatski građani, ali i inozemni gosti koji će tijekom listopada boraviti u Hrvatskoj, po atraktivnim cijenama moći doživjeti i iskusiti turističke usluge u svim dijelovima Hrvatske koje će biti dostupne na portalu „Mjesec hrvatskog turizma“.

– Zajedno s projektom kreće i marketinška kampanja koja za cilj ima dodatno informiranje i poticanje turističkih subjekata za sudjelovanjem u projektu, ali i samih građana koje i ovom prilikom pozivamo da iskoriste ovu priliku za putovanjima i doživljajima po znatno pristupačnijim cijenama. U našoj zemlji i dalje boravi oko 200 tisuća turista, a posezona i jesensko razdoblje idealni su za kraći odmor i otkrivanje novih destinacija. Vjerujemo u vrlo dobre rezultate ovog projekta, odnosno u njegov doprinos ukupnim turističkim rezultatima u ovoj godini – istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, pritom naglasivši važnost daljnjeg pridržavanja svih propisanih epidemioloških mjera i odgovornog ponašanja.

Svi ljubitelji putovanja moći će kroz ovu akciju posjetiti različite dijelove Hrvatske te konzumirati brojne turističke proizvode i usluge, od smještaja, prijevoza, kulturnih, povijesnih, prirodnih znamenitosti i turističkih atrakcija pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja.

– Akcijom Mjesec hrvatskog turizma želimo potaknuti domaće i strane turiste na istraživanje Hrvatske, a istovremeno i produžiti sezonu. Zbog velikog interesa za prošlogodišnju akciju Tjedan odmora vrijedan, odlučili smo da ove godine kroz cijeli mjesec, diljem zemlje, turistima budu na raspolaganju niz usluga po posebnim pogodnostima i popustima od najmanje 35 posto. Vjerujemo kako će im to biti dodatni motiv za putovanja i otkrivanje destinacija koje još nisu posjetili. U dosadašnjem dijelu posezone bilježimo izvrsne rezultate koji nam potvrđuju kako Hrvatska ima sve predispozicije postati cjelogodišnja turistička destinacija, što je i naš strateški cilj. Pozivam sve dionike u turizmu da se uključe u Mjesec hrvatskog turizma, a turiste, kako domaće, tako i strane, da iskoriste pogodnosti koje im se nude i otkriju sve ljepote Hrvatske koja je predivna u svako doba – poručila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Projekt „Mjesec hrvatskog turizma“ predstavlja nastavak iznimno uspješnog prošlogodišnjeg projekta „Tjedan odmora vrijedan“ koji se provodio u razdoblju od 16. do 25. listopada, a koji u ovoj godini, zbog velikog interesa turističkih subjekata i samih građana, obuhvaća razdoblje čitavog listopada – kažu u Hrvatskoj turističkoj zajednici i dodaju da je osnovni cilj projekta produljenje turističke sezone kroz poticanje domaćeg, ali i inozemnog turističkog prometa u razdoblju posezone.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.