2 min. čitanja

Učenici Pomorske škole iz Splita pokreću jedinstveni ekološki projekt za očuvanje mora

Učenici Pomorske škole iz Splita pokreću jedinstveni ekološki projekt za očuvanje mora
Foto: Facebook/Zdravo More

SPLIT – Dobar je osjećaj kad od mladih generacija stigne inicijativa za očuvanje planeta. Vrijedni učenici drugog razreda Pomorske škole Split, ribarsko-nautičkog smjera pokreću jedinstveni ekološki projekt putem nagradnog natječaja.

Nije to jedina ekološka incijativa koju su pokrenule mlade snage splitske Pomorske škole. U prošloj školskoj godini sudjelovali su na radionicama UpShift-a za mlade, a u sklopu koje su nagrađeni kao jedan od 5 najboljih timova za Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku županiju. UNICEF ih je nagradio s iznosom od 15 tisuća kuna, koje su ovi srednjoškolci uložili u izradu nautičkih narukvica sa srebrenim privjeskom.

Foto: Screenshot/Facebook/Pomorska škola Split
Foto: Screenshot/Facebook/Pomorska škola Split

Ova mlada ekipa upravo kreću u realizaciju novog projekta putem nagradnog natječaja, s namjerom da u njemu sudjeluje što veći broj ljudi. Cilj projekta je informiranje javnosti o ekološkim problemima (prvenstveno mikroplastike) vezanim uz more, sprječavanje onečišćenja mora i obale te poticanje ljudi na ekološke akcije u svrhu budućeg zdravlja mora.

Stravičan je podatak kako će do 2050. godine u morima biti više plastike nego ribe! Ta plastika nikad neće biti razgrađena, već usitnjena do razine mikroplastike koja će na koncu završiti u želucima morskih životinja, a onda preko tanjura i u našim želucima.

Učenici ribarsko-nautičkog smjera stoga pozivaju sve građane da se priključe njihovom projektu i nagradnom natječaju, u kojem mogu osvojiti vrijedne nautičke narukvice. Pravila igre su jednostavna – potrebno je lajkati Instagram profil ili Facebook stranicu Zdravo More te na email adresu zdravomore@gmail.com poslati fotografiju ekološke akcije u kojoj ste sudjelovali.

Natječaj za slanje fotografija traje do 15. listopada do 20 sati, a izvlačenje sretnih dobitnika održat će se 18. listopada 2021.

Detalji ekološke nagradne igre nalaze se na Facebook stranici Pomorske škole Split.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.