1 min. čitanja

Na Pagu počeo lignjolov

Na Pagu počeo lignjolov
Foto: Lignjolov i Peškafondo / Facebook / Ilustracija

PAG – Početak jeseni ove godine više nalikuje kasnom ljetu, jer su dnevne temperature zraka znatno iznad prosjeka, a more je još uvijek dovoljno toplo i za kupanje. Međutim, to nije promijenilo neke navike na otoku Pagu.

S prvim danima jeseni počeo je lov na lignje. U Paškoj uvali, kao i općenito na cijelom akvatoriju otoka Paga, svakog dana sve je više onih koji pokušavaju uloviti lignje s malih brodica, koje su zamijenile ljetne glisere, jedrilice, jahte i SUV-ove. Međutim, kako je more još toplo, ulov je slab, jer se lignje zadržavaju na većim dubinama, od 50 do 70 metara, javlja Radio Pag.

Foto: Facebook / Lignjolov i Peškafondo

– Za sada je to samo uhodavanje, jesenska zanimacija, jer ulovi se par komada manjih lignji, ali kada zapuše prva jača bura, bit će i velikih,” kažu lovci na lignje.
Mnogi lignje pokušavaju uloviti i s obale, neki koristeći štapove, a neki na tradicionalan način, bacajući šuštavicu u more rukom. Često je lov na lignje razlog za zabavu i za druženje.

Velika je sreća ako se ulovi jedna ili dvije lignje i za sada, dok jesen još podsjeća na ljeto, to je dovoljno. Nakon bučne turističke sezone, lov na lignje za mnoge je uživanje u tišini i povratak ustaljenom načinu života na otoku.

Josip Portada

PROČITAJTE JOŠ:

SEZONA JE LIGNJOLOVA Znate li razlikovati pučinske od običnih liganja?
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.