1 min. čitanja

U akciji čišćenja podmorja i obale u Istri tijekom vikenda prikupljeno više od 15 kubika otpada

U akciji čišćenja podmorja i obale u Istri tijekom vikenda prikupljeno više od 15 kubika otpada
Foto: Udruga Zum/Facebook

PULA – Oko 10 kubika raznog otpada prikupljeno je u velikoj volonterskoj eko akciji čišćenja podmorja, koja je održana ovaj vikend u Puli. Koliko god su ovakve volonterske akcije dobrodošle i hvalevrijedne, one nažalost pokazuju i katastrofalan odnos dijela hrvatskih građana prema prirodi.

Nema što nije izvađeno iz podmorja na potezu od uvale Valovine do Golubovih stijena – od automobilskih guma do starih vrša. Akciju je koordinirao Ronilački savez Istarske županije, a osim njih, obalu i more oko Pule čistili su i volonteri pulskog Crvenog križa te djelatnici PP Pula, koji su tom prilikom prezentirali nacionalni edukativni program “Zdrav za 5”.

Osim oko Pule, volonteri su čistili i uvalu Kalu u Šišanu, gdje su akciju čišćenja organizirali Volonterski centar Istre te Udruga Zum. Volonterima su bila osigurana sredstva za rad, poput rukavica i vreća za otpad te prijevoz i obrok. Akciji se odazvalo 17 volontera i volonterki, koji su uložili ukupno 68 volonterskih sati te prikupili više od 5 kubika raznog miješanog otpada.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.