1 min. čitanja

U makarskoj luci predstavljena zaštitna plutajuća brana u slučaju onečišćenja mora

U makarskoj luci predstavljena zaštitna plutajuća brana u slučaju onečišćenja mora
Foto: Facebook/Radio Makarska Rivijera

MAKARSKA – Na lukobranu u Makarskoj jutros je održana javna prezentacija korištenja zaštitne plutajuće brane u slučaju onečišćenja mora.

Riječ je o projektu Plava obala s kojim je Makarska obala d.o.o aplicirala na Natječaj za financiranje projekata iz područja razvoja, zaštite i valorizacije pomorske baštine za Splitsko-dalmatinsku županiju za 2021. godinu te je osigurala 25.000 kuna bespovratnih sredstava. Prijavu je izradila Javna ustanova Makarska razvojna agencija MARA.

Foto: Facebook/Radio Makarska Rivijera

Plan je da se korisnici gradske luke, kroz sustavni edukativno-informativni program te popratne aktivnosti, educiraju o smanjenju onečišćenja mora plastikom, smanjivanju količine otpada u makarskoj luci, štetnosti plastičnog otpada u moru na bioraznolikost, načinima razvrstavanja otpada u luci te ponovnoj uporabi u svrhu uspostave koncepta održivog upravljanja makarskom lukom. U planu je i nabava mjerača kakvoće mora, doznaje Radio Makarska.

Krajnji cilj projekta je utjecati na smanjivanje količine otpada na morskom dnu u makarskoj luci uključivanjem nautičara i ribara kao korisnika luke te drugih zainteresiranih strana u predviđene projektne aktivnosti.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.