Alžir zainteresiran za suradnju s Brodosplitom

Foto: Brodosplit

SPLIT – Nakon nedavnog višednevnog posjeta Splitu jedrenjaka alžirske ratne mornarice „El-Mellah“ i obilaska škvera, u posjet Brodsplitu danas je ponovno došao alžirski veleposlanik danas je Nj.E. g. Mokhtar Amine Khelif.

Član Uprave Tomislav Čorak i direktor proizvodnje Dalibor Komatina upoznali su visokog gosta s aktualnim brodograđevnim projektima, kao i poslovima u cestogradnji, a spomenuta je mogućnost suradnje s Brodosplitom.

Foto: Brodosplit

Nakon predstavljanja škvera kroz aktualne i buduće projekte, veleposlanik Alžirske Narodne Demokratske Republike upoznao se s kapacitetima i proizvodnim mogućnostima tvrtke. Obišao je proizvodne pogone i vidio polarni kruzer ’Janssonius’ koji se oprema za nizozemskog naručitelja tvrtku Oceanwide Expeditions. Saznao je i kako napreduje nastavak izgradnje obalno ophodnih brodova za MORH.

Najviše ga je, kažu, fascinirao najveći jedrenjak s križnim jedrima na svijetu ’Golden Horizon’ koji se nakon višemjesečnog inauguracijskog krstarenja engleskom obalom vratio u Brodosplit gdje se priprema za nadolazeću zimsku sezonu koju će provesti na Karibima.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ: