2 min. čitanja

VIDEO Nakon odlaska Lučke kapetanije, pokidane trake o zabrani radova i opet radnici na pomorskom dobru

VIDEO Nakon odlaska Lučke kapetanije, pokidane trake o zabrani radova i opet radnici na pomorskom dobru
Foto: Čitatelj / Screenshot

CAVTAT – Službenici Lučke Kapetanije u utorak su izvršili inspekcijski nadzor nezakonitih građevinskih radova koji se vrše na pomorskom dobru u Cavtatu pored poslovnog objekta kojega koristi firma Epidaurum diving and water sports center. Lučka Kapetanija je izdala Rješenje kojim zabranjuje daljnje građevinske radove te je prostor ogradila službenom trakom i službenim znakom zabrane.

Podsjetimo, na adresu naše redakcije stigle su fotografije i videosnimka nezakonitih građevinskih radova na pomorskom dobru u Cavtatu, gdje se vidi morska obala prekrivena željeznom armaturom, a doznali smo da je u tijeku priprema za betonizaciju jednog većeg dijela morske obale. Na lokaciji nema nikakve table sa informacijama o radovima, a iako je investitor kazao da se ne radi o nikakvoj devastaciji i da tobože imaju dozvolu od Općine, dokaze za te tvrdnje do pisanja ovog članka još nismo dobili, no samim tim što nemaju tablu na gradilištu, radovi su ilegalni, zbog čega su i zabranjeni.

No, trake zabrane radova su pokidane, a radnici zatečeni na – gradilištu! Sve je i snimljeno, a osoba koja je snimala tvrdi i da je napadnuta od poduzetnika iz navedenog centra.

Skidanje i povreda službenog pečata u hrvatskom zakonu se kažnjava do tri godine zatvora!

Članak 317. Kaznenog zakona kaže:

(1)Tko skine ili povrijedi službeni pečat ili znak koji je ovlaštena službena osoba stavila radi osiguranja predmeta, prostorije ili prostora, ili tko bez skidanja ili povrede pečata ili znaka uđe u takav prostor ili prostoriju ili otvori osigurani predmet,

kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.

– Ovom prilikom želimo istaknuti postupanje Lučke Kapetanije koje je bilo ažurno i profesionalno. U ponedjeljak poslijepodne (4. listopada)  su obaviješteni o radovima te je već u utorak rano ujutro ovaj prostor ograđen službenim trakama te je istaknuto doneseno Rješenje i znak zabrane.

Ovaj video je snimljen u utorak oko 10:00 sati i jasno je vidljivo da su službene trake otkinute i da leže na tlu, građevinski radnici se nalaze na pomorskom dobru iza službenih traka i nastavljaju sa građevinskim radovima na morskoj obali. Zabrana radova, službene trake, znak zabrane…ništa to njih ne zanima. Još su i službene trake Lučke Kapetanije ubacili u željeznu armaturu, ma nije ih briga uopće, još će oni te službene trake i znakove zabrane u beton ugraditi.

U videu su vidljiva ukupno četvorica građevinskih radnika, sva četvorica obučena u radne kombinezone i majice sa logotipima firme TEXO MOLIOR ( https://www.texomolior.hr ). Čak se ni ne trude prikriti za koju firmu rade…

U isto vrijeme, telefonski je obaviještena  Lučka Kapetanija u Cavtatu da su službene trake otkinute te da se nezakoniti građevinski radovi na pomorskom dobru i dalje odvijaju. Što su razne državne službe potom napravile nije nam poznato – piše osoba koja je autor videa, te tvrdi da je napadnuta od strane osobe koju je na videu i snimila.

– Napadnuti snimatelj je u policijskoj postaji Gruda dao iskaz policiji koja je predmet uzela u prekršajnu obradu. Nikakvu informaciju od policije nismo dobili o njihovom eventualnom postupanju prema osobama koje su otkinule službenu traku zabrane te koji usprkos znakovima zabrane i istaknutom Rješenju vrše građevinske radove. Možda Vi dobijete te odgovore. Molim poduzmite radnje iz Vaše nadležnosti – poručili su nam.

A kako izgleda betoniranje pomorskog dobra uz pokidane trake zabrane, pogledajte na ovom videu.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Betonizacija obale u Cavtatu – Investitor tvrdi: “Sve mi je odobrila općina”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.