1 min. čitanja

VIDEO Ispovijest ribara: Kako očistiti morskog psa i kako loviti ribu sa suprugom po bilo kakvom vremenu

VIDEO Ispovijest ribara: Kako očistiti morskog psa i kako loviti ribu sa suprugom po bilo kakvom vremenu
Foto: Osobni album

Kako očistiti svježe ulovljenog morskog psa kostelja, pokazao nam je Josip Šušteršić, ribar iz Umaga u videu kojeg je snimila njegova supruga. Kaže da zajedno idu u ribolov, rade mreže, rampone, koću i ostale manje alate.

– Video je snimila supruga Sofija mene dok to radim. Više volim raditi, nego pričati o sebi, a više bi kazao o supruzi kojoj se divim jer radi taj “muški” posao i to po bilo kakvom vremenu! – s ponosom kaže Josip Šušteršić, dok prepričava ukratko obiteljski životni poziv.

– Ja sam vam završio umjetničku školu, a kao ribar sam školovan još od malena od strane svog oca koji je bio ribar. Tako da umjetnost i more su moje ljubavne kombinacije – pojašnjava nam, zbog čega nam je doista jasnije kako s lakoćom secira ovog morskog psa.

– Što se tiče ovog psa, on je imao oko 6 kilograma bruto, tako da čistog mesa više manje između 4/5kilograma ostane. Koliko obroka? Koliko god misliš da možeš pojesti! Pas je inače jako dobar kao meso a pogotvo jer nema kostiju kao klasična riba, a to iz svog osobnog iskustva malo ljudi zna, možda ovdje u mom kraju, možda drugdje je drugačije. S krumpirima u pećnici je najbolji – savjetuje nam Josip i dodaje da ima i mračna strana na moru – kaže da je ružna i tužna priča kako žene nisu dobro došle na brodu jer kao s njima je “manje para u džepu”.  Josip je sa svojom Sofijom prošao svakakva mora, a kako kaže, da ne pričamo tek što smo se svega nagledali na moru..

Svakako, vrijedi pogledati ovaj poučan video – kako oguliti i očistiti morskog psa.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.