2 min. čitanja

Otvorene prijave za prvi „U DOBU“ fest – Natjecanje u lovu liganja u  mjestu Luka na Dugom otoku

Otvorene prijave za prvi „U DOBU“ fest – Natjecanje u lovu liganja u  mjestu Luka na Dugom otoku
Foto: Željko Marčina

LUKA –  U subotu, 16 listopada, u Luci na Dugom otoku održava se prvi po redu „U DOBU fest“, natjecanje u  lignjolovu. Natjecanje počinje u 13:00 ispred zadruge gdje će se objasniti pravila i podijeliti startni brojevi. Svi lignjolovci isplovit će sa luške rive u 15:00 h i vratiti se točno u 19:00 h. Predaja ulova se  vrši do 19:30 h nakon kojeg slijedi vaganje, večera i proglašenje pobjednika. Nakon proglašenja  najboljih lignjolovaca slijedi zabavni program.

Sav ulov zadržava organizator te se priprema kao večera sa sudionike i goste nakon završetka  natjecanja.

Boduju se lignje ulovljene ribolovnim priborom određenim pravilnikom natjecanja, a svaki gram mase  iznosi jedan bod. U slučaju izjednačenih ishoda, poredak određuje veća masa pojedinačne lignje. Boduju se samo lignje. Ostali glavonošci ne donose bodove.

Svaka brodica mora biti pod vodstvom osobe s važećom odgovarajućom ribolovnom dozvolom i  dozvolom za voditelja brodice.

Foto: Željko Marčina

– Na natjecanje su pozvani svi ljubitelji lignjolova te se nadamo velikom odazivu, zagarantirana je  odlična zabava – pozivaju organizatori.

Kotizacija iznosi 50kn po osobi. U brodu može biti maximalno 3 ljudi. Bodovi se skupljaju ekipno i na  temelju njih se sastavlja rang-ljestvica nakon vaganja ulova. Pobjednike očekuju vrijedne nagrade.

Foto: Željko Marčina

Prijave su moguće putem WhatsApp-a na broj +385 98 161 0057 – poslati ime ekipe i broj sudionika,  ili na mjestu preuzimanja natjecateljskih brojeva ispred zadruge u Luci na dan natjecanja od 13 do  13:30 sati.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.