Ispred Krčkog mosta danas je bila kolona od 6 km, a za sve je kriva regulacija prometa

Foto: Youtube / Screenshot

KRK – Danas u prijepodnevnim satima na prilazu Krčkom mostu iz smjera Krka stvorila se više kilometarska kolona, najvjerojatnije zbog pogrešno postavljene privremene regulacije prometa.

Dana 4. listopada nastavljeni su radovi sanacije mosta Krk te je postavljena dugotrajna privremena regulacija prometa na način da je za promet zatvoren prometni trak u jednom smjeru, a promet vodi drugim prometnim trakom uz pomoć semafora.

No, kako doznaje Jutarnji list, izmjena svjetla na semaforima postavljena je tako da se promet naizmjenično u jednakim intervalima propušta iz smjera Krka i iz smjera kopna, otprilike svakih pet minuta.

Kako je priljev vozila iz smjera Krka prema kopnu daleko veći nego prema Krku, iz tog smjera stvorila se dugačka kolona vozila.

Na aplikaciji Google maps vidljivo je da se oko 13 sati kolona protezala od Zračne luke Rijeka sve do mosta, što je otprilike duljine šest kilometara. S druge pak strane mosta kolona vozila je nekoliko desetaka metara.

Hrvatske autoceste nedavno su objavile da se nastavljaju radovi sanacije mosta Krk te su vozače obavijestili o privremenoj regulaciji prometa. U priopćenju je navedeno će se u slučaju potrebe u vrijeme pojačanog prometa, promet regulirati i ručno.

No, očito nadležne službe HAC-a na Krčkom mostu ne smatraju kako je šest kilometara duga kolona koja se i dalje povećava dovoljan razlog za izmjenu rada semafora ili da se uvede ručna regulacije prometa.

D.G.