Britanci reklamiraju Hrvatsku kao najjeftiniju mediteransku destinaciju za odmor u posezoni

Foto: Pixabay

Britanska udruga za zaštitu potrošača predlaže svojim sugrađanima ako žele jeftin posezonski odmor na Mediteranu, da biraju Hrvatsku. 

Mnogim hrvatskim građanima naša je obala zbog relativno visokih cijena nedostižna čak i u posezoni. Iako turistička mjesta na obali nakon ljeta spuštaju cijene, neke lokacije i dalje iznenađuju. Tako primjerice ako želite žičarom do Srđa, gdje planirate popiti kavu i pojesti običan kolač, sve skupa stajat će vas oko 300 kuna. Domaći gosti požalili su nam se neki dan kako ih je povratna karta za žičaru stajala 180 kuna, dva obična kolača na Srđu su platili 84 kune ( a to je, kažu nam, cijena za domaće goste) dok ih je kava po osobi stajala 38 kuna.

Foto: Pexels

No čini se da je britanskim građanima to i dalje više nego povoljno, budući da je prema istraživanju Udruge za zaštitu potrošača Which Hrvatska najjeftinija mediteranska destinacija za listopadski odmor, uz Grčku, Španjolsku, Maltu i Portugal.

Udruga je izračunala da je smještaj u Dubrovniku u listopadu za 350 funti jeftiniji nego sličan odmor na Malti, a jeftiniji je i od aranžmana u ostalim navedenim mediteranskim zemljama. Grad pod Srđem ispao je najjeftiniji i za smještaj od 5 zvjezdica koji stoji oko 520 funti po osobi.

Analiza britanske udruge bazirala se na cjenovno pristupačnim aranžmanima koji uključuju letove iz Londona preko turoperatora koji su najfleksibilniji u pandemijskim uvjetima, a analiza je uključila i smještaj s doručkom za četveročlanu obitelj.

Ističu kako Hrvatska nije najtoplija destinacija od ponuđenih mediteranskih zemalja, no i dalje je najjeftinija. Malta se pokazala najskupljom, jer bi odmor na ovoj otočnoj državi britanskog turista stajao 805 funti. Na drugom mjestu po cijeni je Grčka gdje aranžman na razini tri zvjezdice u listopadu po osobi stoji 679 funti, u Portugalu je 671 funta, dok je u Španjolskoj 629 funta po osobi.

J.K.