2 min. čitanja

PROJEKT PSAMIDES Novi koncept snimanja podvodne infrastrukture i 3D modeli detekcije oštećenja luka i riva

PROJEKT PSAMIDES Novi koncept snimanja podvodne infrastrukture i 3D modeli detekcije oštećenja luka i riva
Adamićev gat u Rijeci – Foto: Google Street View / Vectrino d.o.o. / Screenshot

Psamides (Ports small and medium alliance for sustainable development) projekt predstavlja suradnju mediteranskih zemalja te okuplja 10 partnera iz Francuske, Španjolske, Grčke, Crne Gore i Hrvatske. Jedan od partnera projekta je i Sveučilište u Rijeci, Pomorski fakultet koji projektne aktivnosti provodi pod vodstvom doc.dr.sc. Livije Maglić i ostalih suradnika.

U sklopu projekta, (21/09 – 24/09/2021) održan je on-line „Matchmaking“ event, a kojem su prisustvovali predstavnici svih partnera projekta, kao i predstavnici malih i srednjih poduzeća mediteranskih zemalja. Tijekom eventa, predstavnici malih i srednjih poduzeća prezentirali su svoje poslovne ideje i inovativne tehnologije, a potom su organizirani i on-line B2B poslovni sastanci s ciljem razmjene informacija, ideja i koncepta poslovnih modela.

„Matchmaking“ event dio je projektnih aktivnosti fokusiranih na razmjenu iskustava u primjeni inovativnih tehnologija, ali i na razmjenu ideja koje mogu rezultirati stvaranjem novih koncepata i tehnologija. Na eventu je sudjelovalo ukupno 17 malih i srednjih poduzeća mediteranskih zemalja, usmjerenih na  razvoj inovativnih proizvoda, usluga i metodologija koje mogu doprinijeti razvoju malih i srednjih luka.

Predstavnik Hrvatske, Josip Rukavina (CEO) prezentirao je inženjersku tvrtku Vectrino d.o.o. te je predstavio kompletno novi koncept snimanja podvodne infrastrukture (koncept digitalnih blizanaca podvodnih građevina) koji omogućuje izradu preciznog 3D modela i jednostavne detekcije oštećenja te pravovremeno sprječavanje propadanja.

Koncept digitalnih blizanaca podvodnih građevina – Foto: Vectrino d.o.o.

Trajanje Psamides projekta je 32 mjeseca, a ukupni budžet projekta za Pomorski fakultet u Rijeci iznosi 276.412,50 €, dok je ukupna vrijednost projekta 2.859.329,75 €. Projekt je sufinanciran od strane ERDF-a, a više informacija o projektu možete saznati na službenoj web stranici – psamides.interreg-med.eu.

Adamićev gat u Rijeci – Foto: Vectrino d.o.o.

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.