1 min. čitanja

Sudjelujte u trećem lignjolovu u Sutivanu i saznajte oće li bit sriće

Sudjelujte u trećem lignjolovu u Sutivanu i saznajte oće li bit sriće
Foto: Studio Gabrić/Franjo Mlinac/Ilustracija

SUTIVAN – Lov na lignje priprema se ovu subotu u Sutivanu. Riječ je o trećem po redu lignjolovu koji se već udomaćio pod nazivom “Je bilo sriće?”.

Pravila “igre” su jednostavna. Lovi se iz barke na potezu od Mlina na Bunti do uvale Bačve, a panulavanje je zabranjeno. Ekipe se mogu prijaviti isti dan od 15.30 sati do 16.00 sati ispred Kavanjinovih dvora, sudjelovanje je besplatno, a ulov ostaje vlasniku.

Foto: Studio Gabrić/Franjo Mlinac

Samo natjecanje počinje u 16.30, a završava u 19 sati, kada bi svi natjecatelji trebali biti u portu na službenom vaganju, ispred atrija Kavanjinovih dvora. Tko ne bude na službenom početku u 16.30 sati kada je isplovljavanje ili u 19 sati na službenom vaganju, biti će diskvalificiran, poručuju iz organizacije.

Najbolji natjecatelji osvojit će novčanu nagradu, a dijelit će se i medalje za prva tri osvojena mjesta. Nagrada će se dijeliti za najveću, ali i za najmanju ulovljenu lignju.

U sklopu manifestacije održat će se i gastro program uz glazbu i degustaciju bakalara i crnog rižota.

Foto: Lignjolov u Sutivanu/Studio Gabrić/Franjo Mlinac

Gastro večer kao nastavak na lignjolov dio je projekta “Nauka i lavura o stivanskom brodovlju” kojeg provodi Turistička zajednica Općine Sutivan. Projekt je odobren na natječaju LAGUR-a Brač, a sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Ukupna vrijednost projekta je 172.637,72 kuna, od čega Europska Unija sufinancira 85%, a Republika Hrvatska 15%.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.