1 min. čitanja

Michelin zvjezdicama odlikovano 10 domaćih restorana

Michelin zvjezdicama odlikovano 10 domaćih restorana
Foto: Manuel Paljuh

PAZIN – Čak 10 domaćih restorana zaslužilo je ući u Michelinov vodič za 2021. godinu, dobivši na svečanosti u istarskom dvorcu Belaj zvjezdice ovog globalno najznačajnijeg i najpriznatijeg vodiča za restorane: Agli Amici Rovinj iz Rovinja, Alfred Keller iz Malog Lošinja, Nebo iz Rijeke novi su dobitnici Michelin zvjezdice, dok su Boškinac iz Novalje, Draga Di Lovrana iz Lovrana, LD Restoran s Korčule, Monte iz Rovinja¸ Noel iz Zagreba, Pelegrini iz Šibenika i restoran 360 iz Dubrovnika zadržali svoju Michelin zvjezdicu.

Michelin preporuke za 2021. godinu zavrijedilo je ukupno 55 restorana, dok se na listi dobitnika nagrade Bib Gourmand, koja se dodjeljuje za sjajan omjer cijene i kvalitete, pronašlo 13 hrvatskih restorana.

– S više od 100 godina iskustva u selekciji restorana, Michelinov vodič danas je međunarodna referenca za fine dining i stoga je apsolutno  neosporna važnost ovakvog jednog priznanja za našu gastronomiju. Shvaćamo da je stvaranje odlične kuhinje težak sport: uvijek natjecateljski, uvijek izazovan. Stoga naše partnerstvo s Michelinom potvrđuje našu želju da budemo preferirani partner HoReCa sektoru. Stvaramo  jedinstvene proizvode pod markama Metro Chef i Metro Professional: oni su osmišljeni i usavršeni zajedno sa kuharima – napravljeni za najbolje kuhare u svijetu – izjavio je prilikom dodjele Imre Horváth, predsjednik Uprave METRO Hrvatska, inače službenog partnera Michelina za Hrvatsku

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.