Započeli radovi na projektu rekonstrukcije rive u Omišlju

Foto: PGŽ

OMIŠALJ – Započeli su 3,5 milijuna kuna vrijedni radovi na projektu rekonstrukcije rive u Omišlju gdje će biti uređen plato smješten uz obalu i pristanišni gat ukupne površine 1470 četvornih metara.

– U velikom investicijskom ciklusu vrijednosti 300 milijuna kuna našim otocima i priobalnim mjestima daje se novi život i mijenjaju vizure gradova i općina. Nakon temeljitog uređenja luke u Njivicama, ovdje u Omišlju radimo rekonstrukciju postojeće rive koja će, ne samo uljepšati mjesto, već i doprinijeti turističkoj ponudi – rekao je Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Foto: PGŽ

Uređenje obuhvaća postojeće parkiralište i pješačku površinu dijelom namijenjenu za šetnje i boravak na otvorenom te za održavanje prigodnih manifestacija. U suradnji s Konzervatorskim odjelom, na starom dijelu rive sanirat će se postojeći kamen, a u ostatku izvesti novo popločenje i dva drvoreda. Postavit će se novi ormari za elektro i vodoopskrbu te kamene bitve za privez. Obalni dio pješačke površine bit će u funkciji luke za osiguranje pristupa operativnoj obali u namjeni ukrcaja i iskrcaja putnika u povremenom obalnom pomorskom prometu te komunalnim vezovima.

– Ovo je još jedan projekt gdje županija i njene ustanove, ovog puta Županijska lučka uprava, vjerno prate napore Općine Omišalj da svojim stanovnicima omogući kvalitetniji život. Točnije, riječ je o petom projektu, a slijedi ih još – kazala je načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović te izrazila veliko zadovoljstvo započetim radovima na rivi koja je mjesto okupljanja domaćih ljudi, održavanja poznatih manifestacija poput svjetskog prvenstva u ribolovi Big OM, ali i znamenito mjesto s kojeg se Papa Ivan Pavao II. uputio u Rijeku.

Foto: PGŽ

U ovom projektu Županijska lučka uprava Krk sudjeluje s milijun kuna, a ostatak financira Općina Omišalj. Dovršetak radova predviđen je za pet mjeseci.

Događaju su prisustvovali i zamjenica župana Marina Medarić, v.d. ravnatelja ŽLU Krk Goran Lajnert, predstavnici izvođača radova Kograd Krk d.o.o., nadzora i projektanti te članovi UV ŽLU Krk.