2 min. čitanja

Započeli radovi na projektu rekonstrukcije rive u Omišlju

Započeli radovi na projektu rekonstrukcije rive u Omišlju
Foto: PGŽ

OMIŠALJ – Započeli su 3,5 milijuna kuna vrijedni radovi na projektu rekonstrukcije rive u Omišlju gdje će biti uređen plato smješten uz obalu i pristanišni gat ukupne površine 1470 četvornih metara.

– U velikom investicijskom ciklusu vrijednosti 300 milijuna kuna našim otocima i priobalnim mjestima daje se novi život i mijenjaju vizure gradova i općina. Nakon temeljitog uređenja luke u Njivicama, ovdje u Omišlju radimo rekonstrukciju postojeće rive koja će, ne samo uljepšati mjesto, već i doprinijeti turističkoj ponudi – rekao je Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Foto: PGŽ

Uređenje obuhvaća postojeće parkiralište i pješačku površinu dijelom namijenjenu za šetnje i boravak na otvorenom te za održavanje prigodnih manifestacija. U suradnji s Konzervatorskim odjelom, na starom dijelu rive sanirat će se postojeći kamen, a u ostatku izvesti novo popločenje i dva drvoreda. Postavit će se novi ormari za elektro i vodoopskrbu te kamene bitve za privez. Obalni dio pješačke površine bit će u funkciji luke za osiguranje pristupa operativnoj obali u namjeni ukrcaja i iskrcaja putnika u povremenom obalnom pomorskom prometu te komunalnim vezovima.

– Ovo je još jedan projekt gdje županija i njene ustanove, ovog puta Županijska lučka uprava, vjerno prate napore Općine Omišalj da svojim stanovnicima omogući kvalitetniji život. Točnije, riječ je o petom projektu, a slijedi ih još – kazala je načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović te izrazila veliko zadovoljstvo započetim radovima na rivi koja je mjesto okupljanja domaćih ljudi, održavanja poznatih manifestacija poput svjetskog prvenstva u ribolovi Big OM, ali i znamenito mjesto s kojeg se Papa Ivan Pavao II. uputio u Rijeku.

Foto: PGŽ

U ovom projektu Županijska lučka uprava Krk sudjeluje s milijun kuna, a ostatak financira Općina Omišalj. Dovršetak radova predviđen je za pet mjeseci.

Događaju su prisustvovali i zamjenica župana Marina Medarić, v.d. ravnatelja ŽLU Krk Goran Lajnert, predstavnici izvođača radova Kograd Krk d.o.o., nadzora i projektanti te članovi UV ŽLU Krk.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.