1 min. čitanja

Više od 200 natjecatelja iz cijelog svijeta odmjerit će izdržljivost na dalmatinskim planinama

Više od 200 natjecatelja iz cijelog svijeta odmjerit će izdržljivost na dalmatinskim planinama
Foto: DUT

Više od 200 natjecatelja iz 20-ak zemalja sutra počinje trodnevnu, vrlo zahtjevnu utrku koja uključuje 5 dalmatinskih planina, tri rijeke, 5 gradova i 7 općina. Riječ je o šestom izdanju međunarodne utrke „Dalmacija Ultra Trail 2021“.

Dalmacija Ultra Trail obuhvaća 3 utrke različitih dužina tako da svaki sudionik može odabrati rutu koja mu najviše odgovara – Mountain DUT 122km s 5680 m uspona, Sea DUT 56 km s 3010 m uspona te Ethno DUT 18 km s 820 m uspona.

Foto: DUT

Utrka se održava na širem području Splitsko-dalmatinske županije i obuhvaća pet planina, tri rijeke te brojne povijesne i kulturne destinacije i lokalitete koji su samo dio bogate kulturno-povijesne baštine ove regije, poručuju organizatori.

Trase utrka uključuju planine Mosor, Kozjak, Biokovo, Omiška Dinara i Primorska Kosa, zatim rijeke Jadro, Žrnovnicu i Cetinu, traileri će proći i kroz gradove Split, Omiš, Makarska, Kaštela, Solin te kroz općine Klis, Podstrana, Dugi Rat, Zadvarje, Brela, Baška Voda, Tučepi.

Središnje mjesto događaja biti će u Omišu.

Organizator utrke je udruga Dalmacija Trails, koja je osnovana 2015., s ciljem poticanja, razvijanja i unapređenja, kako sportskih i rekreativnih aktivnosti, tako i valorizacije starih puteva i neiskorištenih prirodnih potencijala regije te podizanja svijesti o sportu i fenomenu sportskog turizma. Udruga broji 15 članova volontera koji cijelu godinu rade na organizaciji manifestacije.

Utrka će se održati od 15. do 17. listopada, a sve detalje možete pronaći na službenoj web stranici ili na Facebook stranici događaja.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.