2 min. čitanja

Zapovjednica prve ženske časničke posade, bit će kapetanica najnovijeg kruzera u floti Celebrity Cruises

Zapovjednica prve ženske časničke posade, bit će kapetanica najnovijeg kruzera u floti Celebrity Cruises
Foto: Facebook

Izvršna direktorica Celebrity Cruisesa Lisa Lutoff-Perlo objavila da će kapetanica Kate McCue, prva američka žena kapetanica na kruzeru, preuzeti kormilo Celebrity Beyond , trećeg broda tvrtke u svojoj Edge seriji, koji će iz brodogradilišta biti isporučen u proljeće 2022.

McCue je diplomirala na Kalifornijskoj pomorskoj akademiji čiji je put do kapetanice na kruzeru započeo nakon krstarenja koje je kao 12-godišnjakinja provela sa svojom obitelji. Rekla je ocu da želi biti kapetanica kruzera kad odraste. Otac ju je potakao riječima da “može biti sve što želi, uključujući i zapovjedništvo broda”, piše MarineLog.

Foto: Facebook

Od tada je marljivo radila, probijajući se kroz niz poslova u pomorskoj industriji, da bi 2015. godine postala kapetanica broda Celebrity Summit te tako postala prva Amerikanka koja zapovijeda velikim kruzerom. Zatim je prešla na Celebrity Equinox, a u rujnu 2019. imenovana je za kapetanicu Celebrity Edgea. U ožujku 2020. McCue je na Celebrity Edgeu zajedno sa svojim kolegicama ušla u povijest kao dio prvog potpuno ženskog zapovjedničkog tima časnica u industriji krstarenja. Celebrity Edge je, pod zapovjedništvom kapetanice McCue, 26. lipnja postao prvi brod koji je nakon pauze od pandemije koronavirusa isplovio iz američkih luka.

Foto: Facebook

Otkako je preuzela kapetansku palicu, McCue je nadahnula druge da ciljaju prema zvijezdama i potaknula ljude iz svih društvenih slojeva da slijede svoje snove. Tako je postala i slavna osoba na društvenim mrežama, prikupivši gotovo 3,5 milijuna sljedbenika na TikToku, Instagramu i YouTubeu humanizirajući profil kapetana i dijeleći s javnosti pogled na pomorski život iza kulisa.

– Biti prvi kapetan novog plovila čast je svakom kapetanu i za mene je to apsolutno ostvarenje sna – rekla je Kate McCue.

– Uvijek kažem da ako nešto vidiš i poželiš, možeš to biti i nadam se da će Celebrity Beyond zaploviti kao inspiracija svima u potrazi za bilo kojim ciljem u životu – poručila je kapetanica.

Celebrity Cruises, kapetanica Captain Kate McCue

Prvo putovanje je već popunjeno, a na svojih 17 paluba može ugostiti 3 260 putnika. Dug je 327 metara, što je 21 metar duže od prethodnika Celebrity Edge (2018.) i Celebrity Apex (2020.).

Celebrity Beyond ne samo da će nositi titulu najvećeg broda u floti Celebrity Cruises, već će biti i najluksuznije plovilo ove kompanije.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Anna Ivanovna Shchetinina – Prva žena kapetan
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.