1 min. čitanja

Organizirane edukativne pješačke ture za makarske osnovnoškolce povodom Dana grada

Organizirane edukativne pješačke ture za makarske osnovnoškolce povodom Dana grada
Foto: Boris Kačan

MAKARSKA – Učenici dviju makarskih osnovnih škola ove će godine prvi put sudjelovati u edukativnoj pješačkoj turi ,,Makarska i .” koju je Grad Makarska osmislio u sklopu ovogodišnjeg programa obilježavanja Dana grada.

Zbog epidemioloških mjera ove se godine odustalo od organiziranja dječjih predstava pa su organizatori pokušali osmisliti što zanimljiviji program koji će se najvećim dijelom odvijati na otvorenom. Tako je u organizaciji Odjela za društvene djelatnosti nastala priča ”Makarska i .” kroz koju će 19. i 20. listopada učenici 5. razreda imati priliku upoznavati znamenitosti svoga grada na način da će ih na različitim lokacijama čekati stručni djelatnici gradskih ustanova ili Turističke zajednice.

Pješačka tura imat će 7 etapa: Napoleonov spomenik, crkva sv. Petra, Centar za posjetitelje TZ-a, Gradski muzej Makarska, Trg Tina Ujevića, Trg fra Andrije Kačića Miošića, Mletačka česma, Malakološki muzej, Park prirode Biokovo(Prezentacijski centar Adrion – srce planine) te Šetalište dr. fra Jure Radića.

Na kraju svake ture mališani će sudjelovati u likovnoj radionici koju je osmislila Tina Divić te u kvizu u kojem će pokazati što su tog dana naučili o kulturnim znamenitostima grada. U kvizu će sudjelovati predstavnici svih sedam razreda, a najbolji će biti nagrađeni majicama koje je baš za ovu prigodu oslikala prof. likovne umjetnosti i povijesti umjetnosti Tina Divić, inače poznata kao organizatorica zanimljivih art radionica za djecu.

Program obilježavanja Dana grada Makarske traje do kraja mjeseca, a više informacija nalazi se na službenoj web stranici grada.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.