1 min. čitanja

RUŽIČASTA VRPCA Šime Strikoman u Kaštel Kambelovcu snimio milenijsku fotografiju

RUŽIČASTA VRPCA Šime Strikoman u Kaštel Kambelovcu snimio milenijsku fotografiju
Foto: Šime Strikoman

KAŠTEL KAMBELOVAC – Na Brcu u Kaštel Kambelovcu danas je Šime Strikoman snimao milenijsku fotografiju ružičaste vrpce. Cilj ove fotografije je skrenuti pažnju ženama na važnost preventivnih pregleda i ranog otkrivanja raka dojke, piše Dalmacija danas.

– Ovo je mjesec listopad, koji je upravo posvećen prevenciji raka dojke, te smo na ovaj način, nakon svih ovih mjera, htjeli ipak obilježiti pa smo odabrali milenijsku fotografiju. Istu smo trebali napraviti prošle godine, ali sa situacijom oko pandemije ista je bila odgođena pa smo, evo danas uspjeli. Na fotografiji su trebale biti žene iz cijele Hrvatske, oko 800 žena, ali s obzirom na situaciju, fotografiju smo sveli na lokalni nivo – kazala je Bora Duvnjak, Predsjednica kluba žena liječenih na dojci Kaštela.

Foto: Đurđica Čavka

– Znamo kako je rak dojke jedan od vodećih uzroka smrtnost kod žena, i godišnje oboli oko 2500 žena i umre ih oko 1000. Mi na svakoj našoj javnoj akciji, upravo zbog toga, ukazujemo ženama da redovito obavljaju preglede, te se samo kontroliraju, jer svaka žena najbolje poznaje svoje tijelo. Napomenula bih još da je za ovu fotografiju zaslužan SURD, Savez Udruga za borbu protiv raka dojke na nivou RH, u cilju poticanja žena na preventivne preglede – zaključila je Duvnjak.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.