1 min. čitanja

VIDEO Jeste li za godišnji odmor na naftnoj platformi?

VIDEO Jeste li za godišnji odmor na naftnoj platformi?
Foto: Screenshot/Youtube

Najčešća asocijacija na Saudijsku Arabiju su pijesak, pustinja, vrućina i nafta. Područje je to koje još uvijek obiluje naftom, a upravo je ona u fokusu njihove nove, pomalo neobične, turističke ponude.

Većina ljudi za godišnji odmor traži mir, tišinu, prirodu, cvjetne mirise i sve ono što čovjeka dokazano psihički opušta. No u Saudijskoj Arabiji opet su otišli korak dalje i u svoju turističku ponudu planiraju obogatiti – aranžmanom na naftnoj platformi. Riječ je o prvoj ovakvoj turističkoj atrakciji na svijetu, koja je inspirirana naftnim platformama na moru.

Foto: Screenshot/Youtube

Projekt naziva RIG nalazi se u Arapskom zaljevu te se prostire na površini većoj od 150 tisuća četvornih metara. Imat će tri hotela, bogatu ugostiteljsku ponudu, zabavne vodene aktivnosti, sportske aktivnosti, a pronaći će se nešto i za one “ovisne” o adrenalinu. Projekt je dio strategije PIF-a (The Public Investment Fund), koja cilja na daljnje jačanje međunarodne zabavne i turističke ponude Saudijske Arabije.

Koliko god to kontradiktorno zvučalo, autori projekta kažu da im je cilj osigurati održivo očuvanje okoliša u blizini projekta, koji će slijediti vodeće svjetske standarde i pozitivnu praksu s naglaskom na zaštiti okoliša.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.