Istražno bušenje na plaži Ičići – Gradi se hotel, čiji je investitor vlasnik NK Osijek

IČIĆI – Grad Opatija je objavio obavijest o početku radova na istražnom bušenju na plaži Ičići u ponedjeljak 18. 10. 2021. Riječ je o radovima za investitora Riva’s Hotels & Resort d.o.o. za potrebe izgradnje hotela u Ičićima, odnosno mosta u sklopu hotela.

Tijekom odvijanja radova  na lokaciji bušenja bit će postavljena odgovarajuća zaštita, a plaža neće biti zatvorena za kretanje pješaka. Površina na kojoj će se odvijati istražno bušenje bit će, o trošku investitora, vraćena u prvobitno stanje. Istražni radovi će trajati maksimalno do 12. 11. 2021.

Riječ je o investiciji od 50 milijuna eura čijom će realizacijom biti izgrađen hotel s pet zvjezdica na atraktivnom zemljištu od 20.000 četvornih metara, gdje je nekada bila bolnica

Riječ je o zemljištu na kojemu je nekada bila bolnica i koje od plaže i marine dijeli samo cesta.

Denis Šikljan, vlasnik DDG grupe, ranije je za Novi list objasnio da iza cijele priče stoji ozbiljan investitor, mađarski poduzetnik Lorinz Meszaros. On je hrvatskoj javnosti poznatiji kao čovjek koji stoji iza NK Osijeka i projekta izgradnje novog stadiona u gradu na Dravi koji je vrijedan 40 milijuna eura.

Projekt je zanimljiv jer daje novu vizuru mjestu Ičići. Godinama je atraktivno zemljište od 20.000 kvadrata u samom centru mjesta i odmah do plaže bilo zapušteno.

Projekt uključuje izgradnju hotela s pet zvjezdica te gradnju hotelskih vila koje će biti tunelom biti povezane s hotelom. Gradit će se 12 vila koje će biti dio hotelskog kompleksa, dok će hotel imati 180 soba.

Podrazumijeva se da je riječ o vrlo luksuznim objektima, a o čemu će svjedočiti i kategorizacija s pet zvjezdica. To znači da će se graditi bazeni i vrhunski ugostiteljski sadržaji.

D.G.