U BAJNICAMA OPET NERED Investitor na ilegalni objekt uz more prikopčao i struju?

Foto: Čitatelj

BAJNICE – Prije sedam mjeseci pisali smo o Bajnicama, mjestu koje administrativno spada pod općinu Dugi Rat i čovjeku koji 24 godine ima ilegalan objekt na pomorskom dobru i kojeg mještani, ali i sam načelnik optužuju da je pružio ruke želeći betonirati malo uz more. 

Ispričao je on i svoju verziju priče u kojem opravdava svoje postupke iz prošlosti, a za svoje mjesto kaže da želi samo prosperitet. Istovremeno, mještani su ga optuživali da betonira vikendom, kad inspekcije nema, a inspektori su već odavno utvrdili da je objekt ilegalan i izdali rješenje o rušenju.

Ne samo što nije srušio ilegalnu građevinu, već se kandidirao na izborima za načelnika općine, a kad su izbori prošli, mještani se žale da se nastavilo raditi sve po starom.

Foto: Čitatelj

– Šaljem potvrdu prijave devastacije pomorskog dobra od 25. srpnja 2021, i moram priznati da ove prijave imaju težinu, te idu u prilog investitoru jer dotični nakon prijave podigne sa poda kabel na pola metra visine,  vidljivo na slici u prilogu.

Također uz konzultacije komunalnih redara i/ili općine Dugi Rat, dotični podiže  kat u razini ceste. Ja znam da će se komunalci braniti riječima da oni postupaju po zakonu kao i uvijek i da oni ne znaju nego pošteno, te da gledaju samo ravno kad putuju magistralom.  No činjenice su prikazane na slici, te smatram da nemaju opravdanja da se  tik na magistrali, koja je najprometnija u državi, pomorskom dobru, općinskom terenu ili cestovnom odvijaju ovakvi radovi.

Ovim putem prozivam i Hrvatske ceste, kako odobravaju  ovakve radove na cestovnom području od 6 metara.  Ovo šaljem novinarima jer jedino od njih krenu nekakvi pozitivni potezi – poručuje čitatelj iz Bajnica.

Foto: Čitatelj

A u prijavi koju je poslao Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, te Upravnom odjelu za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije, stoji:

“Redovno upućujem prijave vezano za svojatanje pomorskog dobra, u mjestu Bajnice Jesenice, lokacija Pod Banje ili ti ga, kako se za to sad već dobio uvriježeni i svima poznati naziv “Kod Romeove kućice”. Usprkos brojnim prijavama i odgovorima da je objekt ilegalan i da se nalazi na pomorskom dobru, objekt je i dalje u vlasništvu jednog čovjeka. Dakle, dotični ima ključeve od objekta, te po potrebi otvori i koristi kućicu kao svoje vlasništvo, također postavi rasklopni stol i sjedalice koje kad otiđe sklopi i spremi u kućicu.

Napominjem da je navedeni objekt priključen na vodu i struju a kablovi koji vode do kućice su opasni jer nemaju nikakvu zaštitu, već su samo razvučeni po podu. Fotografije više ne šaljem jer mi je više neugodno slikavat i glumit inspektora, dok službe ništa konkretno ne rade i dok ostali sumještani prihvaćaju stanje onakvim kakvim je i/ili se ne žele miješat, no pogrešno ne prestaje bit pogrešno samo zato jer se s tim slaže većina.

Napominjem da dva puta prethodnih godina nisam dobio nikakav odgovor te ovaj put snimam zaslon i očekujem vas odgovor o poduzetim radnjama. Lijep pozdrav”, uputio je građanin predstavku navedenim institucijama, a mi ćemo ih podsjetiti na ovaj upit i pitati što su poduzeli po pitanju rješenja o rušenju ovog ilegalnog objekta i kako je ovo moguće nekažnjeno raditi. Odgovore ćemo objaviti, čim ih dobijemo.

D.G.

Graditelj ilegalnog objekta na pomorskom dobru: „Više sam ja u Bajnicama napravio u 4, nego itko u 444 godine!“

BETONIRANJE VIKENDOM Dok inspekcija nema, u Dugom Ratu miševi kolo vode