1 min. čitanja

SOLAR FERRY Svjetska premijera na Biograd Boat Showu

SOLAR FERRY Svjetska premijera na Biograd Boat Showu
Foto: Agena Marin

BIOGRAD NA MORU – Agena Marin je prosle godine obilježila  svoju 10. obljetnicu rada, kojom prilikom je razvila slavljenički ECO koncept te ga premijerno predstavila na 22. Biograd Boat Showu s modelom u mijerilu 1:10. SolarFerry – jednostavni, jeftiniji za vožnju, tiši brodovi s nultom emisijom ispušnih plinova i bez zagađenja okoliša.

– To je budućnost. Prepoznajemo tu činjenicu i zato smo počeli graditi brodove koji će pomoći da svijet ostane čist – kazali su proizvođači.

Riječ je potpuno ekološkom komercijalnom plovilu romantičnih linija naziva Solar Ferry, kojeg pokreću samo sunčeva i električna energija. Ova atraktivna brodica retro dizajna, dužine osam i pol metara te kapaciteta do 12 putnika, predstavit će se po prvi put na 23. Biograd Boat Showu, a namjena joj je prijevoz putnika na kraćim relacijama te panoramske vožnje.

SolarFerry  plovi uz nula troškova: – plovite, trošeći nula € po milji. Pogoni ga sunčeva svjetlost, uhvačena fotonaponskim pločama i pohranjena u banci baterija. AGM Baterije se konstantno nadopunjuju solarnim krovom  snage  1.800 vati, i mogu ovisno o opterećenju  broda izdržati između  pet i osam sati plovidbe. Predviđena putna brzina je 5,5 čvorova.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Izdvojene premijere na Biograd Boat Showu: Seamaster 45 Fortuna i Colnago 42T
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.