NAJVEĆE SVJETSKO OKUPLJANJE ČARTERAŠA Drugog dana Biograd Boat Showa počeo Croatia Charter Expo  

Foto: BBS

BIOGRAD NA MORU – Nakon ječerašnjeg svečanog otvaranja u Marini Kornati, 23. Biograd Boat Show je danas nastavio s otvaranjem Croatia Charter Expo-a. Nakon svečanosti otvaranja, po prelijepom vremenu, uz okupljanje predstavnika Vlade RH, Gospodarske komore i svih institucija i predstavnika kompanija vezanih uz nautiku i turizam, i obilazak impresivnog sajma, sa preko 300 učesnika i stotinama plovila u moru, okupili su se poslovni subjekti na dogovore o budućoj sezoni.

Treći Croatia Charter Expo u okviru sajma ujedno je najveće charter okupljanje u svijetu ove godine koje nije hibridno (online) već uživo. Ovakvo okupljanje doliči najznačajnijem nautičkom sajmu Hrvatske, kao vodeće charter zemlje svijeta. Organizira se danas i sutra kao dvodnevni poslovni događaj, ekskluzivno za yacht-charter industriju koji omogućuje pružateljima usluga čarter flote izravne susrete s agentima, brokerima i dobavljačima, a dodatno podržan aktivnim programom specijaliziranog čarter kongresa.

Foto: BBS

Već prije otvaranja Croatia Charter Expoa, u B2B online sustavu dogovoreno je i potvrđeno više od 450 sastanaka.  Ukupno 250 akreditiranih sudionika predstavljaju preko 100 tvrtki odnosno jacht charter kompanija i jacht charter agencija, te uslužnih servisa vezanih uz nautički charter. Uz domaće predstavnike okupljeni su i predstavnici iz 15 zemalja, odnosno  Austrije, Slovenije, Poljske, Belgije, Njemačke, Slovačke, Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Francuske, Španjolske, Nizozemske, Švicarske, Ukrajine, Češke, Švedske i Turske.  

Croatia Charter Expo-u pridružio se i međunarodni kongres  Udruge čarter agenata (Boat Charter Agency Association) sa preko 200 međunarodnih članova diljem Europe. 

Foto: BBS

Nakon jučerašnjeg panela na temu Nacionalni plan oporavka i otpornosti 2021. – 2026. – prilika za rast i razvoj nautičkog turizma Hrvatske, nastavljen je i program 5. HGK Dana nautike održavanjem sjednica Udruženja pružatelja usluga smještaja na plovilima – charter,  te sjednica Udruženja marina HGK, a kongres nastavlja s radom i sutra. 

Biograd Boat Showu, u optimističnom ozračju dobre nautičke sezone, nastavlja se do nedjelje 24. listopada.