2 min. čitanja

Mjesečni najam trosobnog stana na splitskim Bačvicama stoji čak 37 tisuća kuna

Mjesečni najam trosobnog stana na splitskim Bačvicama stoji čak 37 tisuća kuna
Foto: Pixabay

Cijene nekretnina skočile su u nebo. Ništa čudno s obzirom da raste potražnja, stanova je malo pa očekivano rastu i cijene. Ono što iznenađuje je visina najma pojedinih nekretnina u Hrvatskoj, a prema pisanu portala Dalmacija Danas, poseban rekorder stiže nam iz Splita.

Nije svaki grad jednako tražen niti je svaka gradska četvrt jednako na cijeni. Na tržištu je očekivano najmanje onih stanova koji su najjeftiniji, a to su uglavnom garsonijere ili jednosobni stanovi do 30-ak kvadrata stambenog prostora. Takvih stanova gotovo i da nema za najam u većim obalnim gradovima.

Na stranici Njuškalo nudi se jako malo stanova za najam u Dubrovniku, a cijene se kreću od 1900 do 11 tisuća kuna, ovisno o veličini i lokaciji stana.

Nešto veći izbor stanova je u Rijeci, gdje se smještaj može naći i za 2000 tisuće kuna mjesečno. Oko 2 tisuće kuna je otprilike najmanja mjesečna najamnina za koju možete pronaći stan u Puli, a da bi u Splitu pronašli stan za tu cijenu trebat će vam više sreće nego pameti.

Prosječan stan u Splitu gotovo je nemoguće pronaći, a stanodavci uglavnom cijene više stanove nego buduće podstanare.

– Odmah nakon što upoznaš vlasnika stana, kreću neka osobna pitanja. Razumijem da je bitno koga ćeš primiti u stan, ali pitanje planirate li imati još djece ili kada navečer stavljate dijete spavati nisu primjerena za prvo upoznavanje s potencijalnim ‘podstanarima’. Mnogi stanodavci ni ne razmišljaju o ugovoru o najmu i tu nastaju veliki problemi – ispričala je mlada tročlana obitelj za portal Dalmacija Danas.

Što se tiče luksuznih nekretnina one su uglavnom slobodne za najam, a nešto ih i ima u ponudi. Tako se primjerice na splitskim Mejama nudi stan od 150 kvadrata čija je mjesečna renta nevjerojatnih 26 tisuća kuna. Ako mislite da je to puno, portal Dalmacija Danas pronašao je stan na Bačvicama od 132 kvadrata gdje mjesečni najam stoji – vrtoglavih 37 tisuća kuna plus PDV.

Rekli bi – tko voli, nek izvoli.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.