1 min. čitanja

U Japanskom moru nestao pomorac dubrovačkog brodara

U Japanskom moru nestao pomorac dubrovačkog brodara
Foto: Pixabay

Dubrovački brodoprijevoznik “Atlantska plovidba d.d.” upravo je izvijestila kako je danas, u subotu 23. listopada oko 9 sati po lokalnom vremenu primijećen nestanak člana posade broda “Miho Pracat” koji plovi u sastavu flote dubrovačkog brodara, piše Dubrovački vjesnik.

Brod se trenutačno nalazi u akvatoriju Japanskog mora, u plovidbi iz ruske luke Shakhtersk prema Kini. Kako stoji u priopćenju javnosti, brod je odmah okrenut u suprotnom smjeru i sukladno važećim međunarodnim procedurama započela je akcija potrage kojom rukovodi Centar za traganje i spašavanje (MRCC) Vladivostok. U međuvremenu je brod pretražen i nestali član posade nije pronađen na brodu. Kako smo neslužbeno doznali, riječ je o hrvatskom državljaninu koji je s područja Dubrovačko- neretvanske županije. Navodno je riječ o pomorcu s područja Metkovića.

Uz posadu našeg broda, u potragu su uključeni i jedan zrakoplov, jedan brod specijaliziran za traganje i spašavanje (tzv. SAR plovilo) te jedan ribarski brod koji se našao u blizini mjesta događaja. Akcija traganja i dalje je u tijeku i o svim daljnjim saznanjima “Atlantska plovidba” će pravovremeno izvijestiti javnost.

Foto: Marine Traffic

Inače, m/b.”Miho Pracat je izgrađen 2008. godine u kineskom brodogradilištu Jiangsu Eastern Shipyard, plovi pod hrvatskom zastavom i dug je 229 a širok 32 metra. Ima sedam skladišta za rasute terete, nosivost od 79964 mt i postiže brzinu od 14 čvorova.

ITF koordinator i voditelj dubrovačkog ureda Sindikata pomoraca Hrvatske Romano Perić nam je u ovom trenutku mogao reći samo to kako je i sindikat dobio obavijest o nestanku hrvatrskog pomorca:- Mogu potvrditi kako je potraga za njim uveliko u tijeku. Okolnosti nesreće su još uvijek nepoznate.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.