VIDEO Neobično prijateljstvo podvodne fotografkinje i ribe leptira

Foto: Screenshot/Facebook

Podvodna fotografkinja Rachel Moore zaronila je oko 2 tisuće puta, snimila je brojne morske životinje no nikad do nedavno nije doživjela da se zbliži – s ribom. Neobičnu interakciju zabilježila je svojom kamerom.  

– Neobičan je osjećaj kad vas se približi divlja životinja. Prvo sam pomislila da ova vesela riba želi hranu, no došla je do mene i počela me navoditi gdje da ronim. Nevjerojatno. Vodio nas je duž grebena te nam pokazivao skrivenu jegulju i uspavanu kornjaču. Imam gotovo 2 tisuće zarona i ovako nešto nisam nikad doživjela – ispričala je Moore koja je ribi leptiru dala ime Sonny, ne očekujući da će se ponovno sresti.

No nakon nekoliko tjedana kada su ona i suprug ponovno zaronili kod istog grebena, ispred njih se ubrzo pojavilo dobro poznato lice.

– Suprug nije vjerovao da je to ista riba. No Sonny ima specifičnu žutu oznaku na vrhu glave i puno je veći od ostalih riba leptira pa smo odmah prepoznali da to je to naš stari prijatelj. I tako se mi družimo već dvije godine. Na svakom od 60 zarona pojavio se Sonny. Čim nas spazi odmah dojuri do nas, poput kakvog veselog psića – opisala je ovo neobično prijateljstvo američka roniteljica.

Tvrdi da je zahvaljujući Sonnyu potpuno promijenila svoj odnos prema ribama za koje nikad nije mislila da su sposobne stvoriti blisku vezu s ljudima.

– Ne vjerujem u reinkarnaciju no nakon zbližavanja sa Sonnyem počinjem se pitati je li on reinkarnacija neke moje bliske, davno preminule osobe? Je li on moja srodna duša? Što god da jest, cijenim svaki trenutak proveden s ovom divljom životinjom jer ovo je nešto što doživiš rijetko u svom životu – poručila je Moore.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Moj učitelj, hobotnica – Jedan od najgledanijih dokumentaraca godine