Prva regata ClubSwan 36 održana u Hrvatskoj

Foto: ACI

ROVINJ – Prva regata u Hrvatskoj s potpisom ClubSwan racing održava se u luksuznoj marini Rovinj. Događaj su organizirali Adriatic Croatia International Club uz potporu ClubSwan Racinga, sportskog odjela Nautor’s Swan, proizvođača luksuznih jedrilica, koji je također organizator niza događanja posvećenih svojim vlasnicima, poput The Nations Trophy, Rolex Swan Cupa, The Swan Jedan svjetovi dizajna da spomenemo samo neke.

Sa šest inovativnih ClubSwan 36 jedrilica i posadama iz cijele Europe, ClubSwan 36 ACI Cup nudi nevjerojatno sigurne uvjete i vrhunsko jedrenje.

Foto: ACI

– Projekt smo pokrenuli prije dvije godine i ova regata je za nas velika prekretnica. ClubSwan 36 nije samo jedrilica, već je i sinonim za izvrsnost, strast i džentlmenske utrke. Rovinj je savršena pozornica za ovakve regate – objasnio je voditelj projekta ACI Sail Ivan Kljaković Gašpić.

Foto: ACI

Ovo prvo izdanje ClubSwan 36 ACI Cupa također predstavlja iščekivanje kalendara ClubSwan Racing 2022, s dijelovima The Nations League posvećenim dizajnerskim brodovima Swan One, uključujući Rolex Swan Cup i Swan One Design Worlds. Ova regata je i mali teaser za velike stvari koje dolaze u budućnosti, jer Hrvatska sljedeće godine ugošćuje ClubSwan 36 Europeans.

– Nautor’s Swan je bio prvi svjetski centar za obuku ClubSwan 36 osnovan s flotom ClubSwan 36 čamaca dostupnih za one jedriličare koji se žele utrkivati ​​na drugačiji način – izjavljuje Giovanni Pomati, izvršni direktor Nautor grupe.

Foto: ACI

– Današnja podrška floti ClubSwan 36 trening centra koja se natječe u ovom prvom izdanju ACI Cupa je vrlo zahvalna i još je jedan poticaj za nas da uvijek slijedimo svoj plan sve dok se isti i ne ostvari – poručuje.